Hükümlüler okullardaki tadilat ve boya işlerini yapıyor

Adana'da, hükümlüler, kentteki okulların boya-badana ile çevre düzenlemeleri, tamir, tadilat ve temizlik işlerini yapıyor

Hükümlüler okullardaki tadilat ve boya işlerini yapıyor
Hükümlüler okullardaki tadilat ve boya işlerini yapıyor
GİRİŞ 16.08.2015 11:18 GÜNCELLEME 16.08.2015 11:18

 Adana'da, haklarında kamuya ücretsiz çalışma cezaları verilen hükümlüler, kentteki okulların boya-badana ile çevre düzenlemeleri, tamir, tadilat ve temizlik işlerini yapıyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler ile haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilen hükümlüler için çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi ile hükümlülere meslek edindirme kursları çerçevesinde eğitim verdi. Eğitim sonunda boya-badana sertifikası alarak meslek sahibi olan hükümlüler, haklarında verilen cezaların infazı için okullarda çalışmalara başladı.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan koordinasyonla tadilat ve tamirat ihtiyacı olan Adana'daki 10 okul belirlendi. Başta Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi, Gazipaşa, Necip Fazıl Kısakürek, Fatih Mehmet ve Abdurrahim Karakoç ilkokulları olmak üzere toplam 10 okulda boya-badana, tadilat, tamirat ve temizlik işleri hükümlülere verildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personellerince kontrol edilerek günde 8 saat çalışan hükümlüler, belirlenen okulların duvarlarından bank ve basketbol potasının boyanmasına, tadilat işlerinden bahçelerin yeşillendirilmesi ve otlarının biçilmesine, su tamirat işlerinden temizliğine kadar tüm işlerini yapıyor.

Hükümlüler, baştan sona yeniledikleri okulları öğrencilerin daha ferah ve temiz bir ortamda eğitim alabilmelerini sağlamaya çalışıyor. Ayrıca kent genelindeki yüze yakın okulda yaklaşık 250 hükümlü okul ve iç bahçe temizliğinde görev alıyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, beraberindeki Başsavcıvekili Musa Ünel, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Mustafa Yaylacı ile Mehmet Çalışkan ve Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı ile hükümlülerin çalıştığı okulları ziyaret edip inceleme yaptı.

Yeldan, hükümlülerle görüşerek, yaptıkları hizmetin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Hükümlülerin cezalarını çekerken topluma faydalı işler yaptığını vurgulayan Yeldan, şunları kaydetti:

"10 okulda boya, tadilat çalışmalarımız, yaklaşık 100 okulda da temizlik çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarla hem eğitim yuvalarımıza katkıda bulunuyor hem de aldıkları eğitim sonunda sertifika alan hükümlüler meslek sahibi oluyor, cezalarının infazı gerçekleşiyor. Hükümlülerin ortaya koyduğu bu çalışmaların, bundan sonraki yaşamlarında büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü