Müftüler Zirvesi'nin gündemi DAEŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin müftüsünü Ankara'da bir araya getiriyor. İl Müftüleri Zirvesi 17-19 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak.

Müftüler Zirvesi'nin gündemi DAEŞ
Müftüler Zirvesi'nin gündemi DAEŞ
GİRİŞ 16.08.2015 14:48 GÜNCELLEME 16.08.2015 14:48

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in açılış konuşmasını yapacağı İl Müftüleri Zirvesi'nde DAEŞ terör örgütü başta olmak üzere İslam'a zarar veren yapılar masaya yatırılacak. DAEŞ terör örgütünün dini hayatı olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapılarak, İslam'ın temel ölçü ve dinamiklerini kendi çıkarları doğrultusunda istismar eden ve milletin birlik ve beraberliğini tahrip eden bir olgu haline geldiğine dikkat çekilecek.

Zirvede Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan "DAEŞ" başlıklı raporun da kapsamlı olarak müzakere edileceği öğrenildi.

Pek çok başlıkta panel ve çalıştayların yapılacağı zirvenin son gününde ise alınan kararlar Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

İl Müftüleri Zirvesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen beş ayrı başlık şöyle sıralanıyor:

"Dinilik İddiası Taşıyan Örgütsel Yapılar ve İslam Algısına Olumsuz Etkileri (DAEŞ, Taliban, Şebab, Bokoharam, Husiler)"

"Etnik Sorun ve Taleplerin Terörize Edilmesi ve Din İstismarı"

"Yeni Göç Hareketleri ve Dini Hayata Etkileri"

"Toplumun Din Algısında Sosyal Dini Teşekküller ve Geleneksel Dini Yapıların Etkisi"

"Aktüel Politik Süreçler ve Din Hizmetlerine Etkileri"

3 gün sürecek zirvede Suriye ve Irak sınırından Türkiye'ye yönelik göç dalgasının etkileri ve sonuçları da il müftüleri tarafından tartışılacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...