İzmir'deki terör operasyonu

YDH/G'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, adliyeye sevk edildi

İzmir'deki terör operasyonu
İzmir'deki terör operasyonu
GİRİŞ 16.08.2015 17:08 GÜNCELLEME 16.08.2015 17:08

 İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, üç ilçede 23 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Güvenlik güçlerinin, Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde düzenlediği "Şafak" operasyonunda gözaltına alınan 14 kişiden 8'i,  savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, 6 şüpheli için ek gözaltı süresi alındı. 

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, "Belediye otobüslerine molotofkokteyli atılması, korsan gösteri düzenlenmesi, mala zarar verme, orman yakmaya teşebbüs, güvenlik güçlerine havaifişek ve molotofkokteyli atılması, taşlı ve sopalı saldırı" suçlarına karıştıkları iddiasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. 

Şüphelilerin, Ballıkuyu-Konak seferini yapan belediye otobüsüyle Karabağlar'daki bir belediye otobüsünün kundaklanmasının failleri oldukları iddia edildi. 

Operasyonda el konulan dijital verilerin incelenmesinin sürdüğü bildirildi. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik önceki gün 23 adrese düzenlediği eş zamanlı "Şafak" operasyonlarında Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonlarda pompalı av tüfekleri, 2 kuru sıkı tabanca, 50 tabanca fişeği, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş, dijital verilere de el konulmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi