Şehit dedesinden göz yaşartan karar!

Şehit olan torunun cenazesine yamalı pantolonla katılan dede Ramazan Akkabak, yardım hesabında biriken paralarla kimsesiz çocukları okutacak

Şehit dedesinden göz yaşartan karar!
Şehit dedesinden göz yaşartan karar!
GİRİŞ 17.08.2015 06:05 GÜNCELLEME 17.08.2015 08:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mardin’in Midyat İlçesi’nde, 2 Ağustos’ta devriye görevi yaparken mayınlı saldırıda şehit olan Barış Akkabak’ın (20) hikâyesi yürek burkmuştu. Annesini küçük yaşta kanserden kaybeden Barış’ı, babasının Ferhat ve Onur ismindeki 2 kardeşiyle birlikte cami avlusuna terk ettiği ortaya çıkmıştı. Barış’ı üzerine kaydettiren dede Ramazan Akkabak’ın (79), Ferhat ile Onur’u ise maddi olanaksızlıklar nedeniyle evlatlık verdiği öğrenilmişti. Gerçeği ağabeyleri şehit olduktan sonra öğrenen kardeşler de cenaze törenine katılmıştı.

Antalya’da şehit torununun cenazesine yamalı pantolonla katılan dede Akkabak, kendileri adına bir yardım hesabı açıldığını söyledi. Akkabak, “Hesapta ne kadar para toplandı bilmiyorum ama toplanan paralarla torunum adına hayır işleri yapacağım. Mezarlığa torunumun ismini taşıyan bir sebil yaptıracağım. Camiye ve okula yardımda bulunacağım. Torunum okuyamamıştı, toplanan paralarla kimsesiz çocukları okutacağım” dedi.

1 HAFTA TORUNUNUN MEZARINA GİDİP YATTI

Torununun şehit olmasının üzerinden 2 hafta geçtiğini ve yokluğunu daha çok hissettiklerini söyleyen Ramazan Akkabak, “İlk hafta her gece rüyamda görürüm diye mezarının üzerine yatıp uyudum. Karakol komutanı, ‘Mezar bize emanet, sen gece mezara gitme’ deyince geceleri gitmeyi bıraktım” dedi.

Torununun acısını yaşarken şehit haberleriyle bir kez daha yıkıldıklarını anlatan Akkabak, “Her gün bir şehit haberi geliyor. Aynı acıyı bir kez daha yaşıyoruz. Ocaklara sürekli ateş düşüyor. Anneler çocuksuz, çocuklar babasız kalıyor. Bu duruma çözüm bulunmalı. Artık şehit haberi duymak istemiyorum” diye konuştu. Öte yandan MHP’li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Serik İlçesi Kozan Mahallesi’nde 2 odalı bir evde yaşayan dede Ramazan Akkabak ve anneanne Havva Akkabak için ev yaptırmak üzere çalışmalara başladı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 3
  • Sevdaliyiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Dedeeee.... Şehid torunun senden gurur duyuyordur.....
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte gerçek insan gerçek Müslüman. Devlet bize bakmir diyenler utansın
    Cevapla
  • muhammet ünlüsoy 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede ne üstün insanlar var. onlar olduğu sürece ALLAH yardım edecektir. eninde sonunda teröristler ve maşalık yaptıkları kirli eller parçalanacak Allah ın izni ile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!