Belediye başkanlarından "Okullar geç açılsın" çağrısı

Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Bodrum ve Marmaris'in belediye başkanları, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için okulların açılışının 28 Eylül'e bırakılmasını istedi

Belediye başkanlarından "Okullar geç açılsın" çağrısı
Belediye başkanlarından "Okullar geç açılsın" çağrısı
GİRİŞ 17.08.2015 16:09 GÜNCELLEME 17.08.2015 16:09

Muğla'da Fethiye, Bodrum ve Marmaris ilçelerinin belediye başkanları, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için 2015-2016 eğitim öğretim yılının Kurban Bayramı'ndan sonra başlamasını istedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te bir araya gelerek, turizm değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda alınan ortak kararları açıklayan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, toplantıda bölge turizmini olumsuz etkileyen unsurların değerlendirildiğini, turist sayısındaki düşüşün önlenebilmesi için alınacak tedbirlerin konuşulduğu söyledi.

Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül'de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğini dile getiren Atay "Üç belediye başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına ortak çağrıda bulunarak, okulların Kurban Bayramı'ndan  sonra açılmasını istedi" dedi.

Okulların açılış tarihlerinde ilk kez değişiklik olmayacağını, daha önce de köy okullarının tarıma destek amacıyla erken kapatıldığını anlatan Atay, şunları kaydetti:

"2015-2016 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı olacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle okulların açılışının ertelenmesi kararı, iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyecek. Olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılmasını sağlayacak. Ailelere de önceden tatillerini planlama fırsatı verecek. Bu nedenlerle okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı'ndan sonraya, 28 Eylül'e bırakılmasını talep ediyoruz."

Atay, bu durumun bir an önce açıklanmasının gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı