Bademli Göleti'nin sözleşmesi imzalandı

Ödemiş ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak "İzmir Ödemiş Bademli Göleti ve Sulaması İkmali Yapım İşi" sözleşmesinin imzalandığı bildirildi. 

Bademli Göleti'nin sözleşmesi imzalandı
Bademli Göleti'nin sözleşmesi imzalandı
GİRİŞ 18.08.2015 15:43 GÜNCELLEME 18.08.2015 15:43

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 10 bin 480 dekar araziyi sulayacak proje, hayata geçtiğinde Bademli, Pirinçci, Kemenler ve Ovakent köylerindeki zirai alanları suya kavuşturacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir için önemli bir proje olan Bademli Gölet projesini hayata geçirdiklerini, talimatı doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. 

Eroğlu, açıklamada şu görüşleri aktardı:

"Bademli Göleti ve Sulaması Yapım İşini yüzde 90 seviyesinde tamamladık. Bademli Göleti ve Sulamasını hizmete alıp, bölgede sulu tarıma geçtiğimizde yörede 2. ürün tarımı artacak. Böylece entansif tarımın gelişmesinin yanı sıra mevcut ürünlerde de verim ve üretim artışı sağlayacağız. Özellikle sebze, meyve, buğday ve zeytin başta olmak üzere ekonomik getirisi yüksek ürünlerle yılda toplam 10 milyon lira net gelir artışı elde etmeyi hedefliyoruz. Böylece kırsal kesimi ekonomik yönden refaha kavuşturacağız." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu