Genelkurmay açıkladı! PKK 24 saat içinde...

Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saat içerisinde yaşanan olayları açıkladı.

Genelkurmay açıkladı! PKK 24 saat içinde...
Genelkurmay açıkladı! PKK 24 saat içinde...
GİRİŞ 18.08.2015 16:08 GÜNCELLEME 18.08.2015 16:11
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saat içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 4 ayrı noktada karayolunun PKK'lı teröristler tarafından kesildiğini, 1'i korucu 2 kişinin öldürüldüğünü, 1'i otobüs 4 aracın yakıldığını, 1 korucunun kaçırıldığını, 6 bin 400 kase yoğurdun gasp edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında yer alan teröristlerin dün gerçekleştirdiği eylemler şöyle:

ERZURUM'DA 1 KORUCU ŞEHİT, 1 ŞOFÖR ÖLÜ

* Erzurum Şenkaya'da 17 Ağustos 2015 tarihinde saat 09.00'da bir grup terörist, Erzurum-Ardahan karayolunu keserek, bir yolcu otobüsünü yakmıştır. Durdurulmaya çalışılan minibüslerden birinin kaçma teşebbüsünde bulunması üzerine ateş açılmış ve minibüs şoförü vefat etmiştir. Aynı gün saat 15.40 sıralarında keşif maksadıyla bölgede bulunan unsurlara saldırı düzenlenmiş, bir Geçici Köy Korucusu şehit olmuştur.

HİZAN'DA 1 ONBAŞI YARALI

* Bitlis'in Hizan İlçe merkezinde, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne saat 18.30'da  uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir. Saldırı sonucunda bir Jandarma Uzman Onbaşı yaralanmıştır.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde saat 23.15'te bir grup terörist tarafınan Tatvan Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı Nizamiyesine yaklaşan plakası belirsiz bir araçtan 5-6  el ateş edilerek silahlı saldırıda bulunulmuştur.

KÖY KORUCUSU KAÇIRILDI

* Van'ın Çatak İlçesi'nde saat 17.30'da bir grup terörist tarafından, Övecek Mahallesinde, Siirt-Çatak karayolu trafiğe kapatılmış, durdurulan bir Geçici Köy Korucusu kullanmış olduğu minibüs ile birlikte kaçırılmıştır. Kaçırılan Geçici Köy Korucusu, aynı gün saat 20.00 sıralarında ailesini cep telefonundan arayarak, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının kendisini Dalbastı Mahallesinde serbest bıraktığını ve 18 Ağustos 2015 günü eve geleceğini söylemiştir.

TUNCELİ'DE 3 ARAÇ YAKILDI

* Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, saat 15.30 sıralarında Tunceli-Ovacık kara yolu kesilmiş, propaganda ve kimlik kontrolü yapılarak trafik akışı belli bir süre engellenmiş ve 3 araç yakılmıştır. Müteakiben kara yolu saat 19.40 sıralarında trafiğe açılmıştır.

* Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 2'si kadın 5 terörist tarafından saat 15.00’da karayolu Hisarkapı mevkiinde, kesilmiş bir vatandaşa ait araç durdurularak, araçta bulunan 6 bin 400 kase yoğurt gasp edilmiştir. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • arif 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya biraz bariş deyinki gelsin kürtlerin türklerle savaş yapmasi hiç hoşuma gitmiyor bu gürcü bizi birbbirimeze kirdiracakk bir kürt cmh bakani olsaydi hiç savaş olmazdi lüften iyi analiz edin
    Cevapla
  • Gercek Kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey kürtler uyanın artık yahu bu PKK laneti dinimizi kimligimizi kültürümüzü yok etmek üzere. Bizler bediuzzamanın Ahmedi xanının Selahaddinin torunlarıyız bizim pkk gibilerle işimiz olamaz. Bu İslam düşmanlarına taviz vermeywlim
    Cevapla
  • Gercek Kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan alçak hainler biz kürtler 10 sene öncesine kadar insan yerine konmuyorduk. Şimdi kürtlerden bakan bürokrat vali emniyet müdürü dolu. PKK en büyük zulmü biz kürtlere yapıyor lanet olsun insanlığınıza. Sizin Alçaklar yüzünden adımız kirleniyor.
    Cevapla
  • gerçek Kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip ERDOĞAN Ülkemizin tek umudu. Vatanımızın büyümesini istemeyen hainler ve karanlık odaklar büyük bit ümit içerisindeler ERDOĞANI bitirmeye çok yaklaşık diye . Bugün kürtler ve türkler birkez olsun şu münafık ve kafirlere derslerini verelim 78 Milyon yüreğin ERDOĞANLA olduğunu haykıralım
    Cevapla
  • asre 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp secimde iktidar olursa .yine masaya oturacaklar kendimizi yormutalim bosuna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi