MEMUR-SEN Kırşehir Temsilcisi Cebeci:

"Hükümet, masaya yeni ve yüksek teklifler getirmeli"

MEMUR-SEN Kırşehir Temsilcisi Cebeci:
MEMUR-SEN Kırşehir Temsilcisi Cebeci:
GİRİŞ 18.08.2015 16:54 GÜNCELLEME 18.08.2015 16:54

MEMUR-SEN Kırşehir Temsilcisi Oktay Cebeci, hükümetin toplu sözleşme görüşmeleri için masaya yeni ve yüksek teklif getirmesi gerektiğini ifade etti.

Cebeci, yaptığı yazılı açıklamada, MEMUR-SEN yöneticilerinin toplu sözleşme görüşmelerine ekonomik, sosyal, insani ve toplumsal bakımdan son derece kapsamlı bir teklif hazırladığını belirtti. Cebeci, bütün kamu görevlilerin kadrolu istihdam edilmesinin öncelikleri olduğunu aktardı.

Maaş ve ücretlere yönelik zam tekliflerini yüzdelik zam, taban aylığı, refah payı ve enflasyon farkı diye dörtlü bir mali paket olarak hazırladıklarına değinen Cebeci, şunları kaydetti:

"Ülkenin büyümesinde ve gelişmesinde büyük emeği bulunan kamu görevlilerine 2016 yılı için, 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50'sini ve 2016 yılı 3'er aylık dönemlerdeki ekonomik büyümenin takip eden ayda refah payı olarak yansıtılmasını istedik. 2017 yılında da 3'er aylık büyümenin kamu görevlilerinin maaşlarına yansıtılması uygulamasının devam ettirilmesini talep ettik. Kamu görevlilerine yapılan oransal zamların enflasyonun altında kalması halinde enflasyon farkının oluştuğu ayı takip eden aydan itibaren maaşlara ilave edilmesini teklif ettik. Tekliflerimizin hem cüzdana, hem de vicdana yönelik olmasına özen gösterdik. Hükümet, masaya yeni ve yüksek teklifler getirmeli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar