PKK'ya darbe: 35 terörist etkisiz hale getirildi

Yurt genelinde polisin düzenlediği operasyonlarda 22'si ölü 13'ü yaralı olmak üzere 35 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'ya darbe: 35 terörist etkisiz hale getirildi
PKK'ya darbe: 35 terörist etkisiz hale getirildi
GİRİŞ 19.08.2015 12:16 GÜNCELLEME 19.08.2015 12:16
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Emniyet verilerinden derlenen bilgiye göre, Ceylanpınar 22 Temmuz'da 2 polis memurunun evlerinde uyurken silahla vurularak şehit edilmelerinin ardından 30 gün içinde polis birimlerince PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda yaklaşık 2 bin 700 kişi gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 650'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 600 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarında 450 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat TNT ve A4, C4 tipi madde, aralarında roketatar, doçka ve biksi türü makineli tüfeklerin yer aldığı 10 ağır silah, 53 el bombası 47 kalaşnikof, 95 tabanca, 99 av tüfeği ile bunlara ait 16 bin mermi, bin 12 molotofkokteyli, 170 el yapımı bomba ile çeşitli yaşam malzemeleri ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

22 PKK'lı terörist öldürüldü

Emniyet güçlerince düzenlenen operasyonlar ile çıkan çatışmalarda 22'si ölü 13'ü yaralı olmak üzere 35 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Gerek düzenlenen operasyonlarda gerekse PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırı ve pusularda polis sorumluluk alanında 3 asker 16 polis olmak üzere 19 şehit verildi.

Olaylarda 10 asker 78 polis yaralanırken, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti. 40 sivil vatandaş ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Öte yandan operasyonların aralıksız devam edeceği bilgisi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • edep 8 yıl önce Şikayet Et
    22 şehit 19 leş . bu kadar mı ? bu rakamlar nasıl yakın olabilir bi günde operasyonlarda bu kadar şehit nedir ? nasıl iş bu anlamıyorum ben ..
    Cevapla
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    rastgele aslanlarım
    Cevapla
  • Hıh 8 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca devlet 19 şehit bir avuç pkk 22 leş.nerdeyse eşit.neden ama?????????19 a karşılık 1900 olmalı nasıl mücadele yahu
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    göz altına almaya giderken terörist ile vatandaşı ayırt etmek zor olduğundan, karşıdakilerde kancık olduğundan şehid sayımız fazla oluyor. Askerde gözaltı olayı olmadığı için, öldürülen terörist sayısı, sehid sayımızdan kat ve kat fazla olur.Güvenlik güçleri demek biz demektir..onların yetmediği yerde devreye girecek yüzbinlerce vatan evladı var elhamdulillah...Allah, islamın keskin kılıcı olan necip türk milletini korusun.amin
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    aslanım benim nasılda sırtına almış Ayyıldız bayrağı voltasını atıyor. siyasiler bu işe karışmasınlar güvenlik güçleri bu işi bitirecekler. çünkü bunlarda vatan sevgisi herşeyden önce gelir.
    Cevapla
  • Fahri 8 yıl önce Şikayet Et
    Silah ve mühimmatlar ele geçilirse ölüm vakaları düşmüş olur. Liderlerin kaçışı inşallah doğru olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi