Niğde'de YGS ve LYS başarısında artış

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, başarının diğer yıllara göre artış gösterdiğini söyledi.

Niğde'de YGS ve LYS başarısında artış
Niğde'de YGS ve LYS başarısında artış
GİRİŞ 19.08.2015 17:40 GÜNCELLEME 19.08.2015 17:40

Yaşar, yaptığı açıklamada, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilerin yüzde 66'sının bir yüksek öğrenim programına yerleştirdiğini belirtti.

Dereceye giren öğrencilerin tercihlerini genellikle Tıp Fakültesinden yana kullandıklarını aktaran Yaşar, şunları kaydetti:

"Sınav sonuçlarına bakıldığında geçmiş dönemlere göre, Niğde'nin yüksek öğretim programlarına yerleşme yüzdesi bu yıl da biraz daha arttığını gördük. Öğrencilerimizden 37'si Türkiye geneli ilk bine girerken, 329'u da ilk 2 bin kişi arasına girdi. Yapılan analize göre dereceye giren öğrenciler tercihlerini genellikle Tıp Fakültesinden yana kullandıklarını tespit ettik. Biz inanıyoruz ki, eğitim camiası olarak idarecisinden, öğretmenine, hizmetli personelinden eğitime katkısı bulunan tüm paydaşlarımızla el ele verdikçe bu kıymetli emeklerimiz hiçbir zaman boşa çıkmayacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor