Şehit Yüzbaşı Alkan son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'da Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Osmaniye'de defnedildi.

Şehit Yüzbaşı Alkan son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Yüzbaşı Alkan son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 23.08.2015 15:04 GÜNCELLEME 24.08.2015 10:58
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Şehit Alkan'ın naaşı, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, Fatih Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Helallik alınması ve okunan duanın ardından Alkan'ın cenazesi, törenin düzenleneceği Envar-ül Hamit Camisi'ne taşındı.

Törene katılan protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şehidin babası Hasan, ağabeyleri Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan'a taziye dileklerini iletti. Şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Alkan, törene üniformasıyla katıldı.

Şehidin babası ve ağabeyleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı namazın ardından Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

CENAZEDE GERGİNLİK YAŞANDI

Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın memleketi Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde gerginlik yaşandı. 

Öğle namazına müteakip şehit yüzbaşının tabutu cami avlusuna getirildi. Şehit Yüzbaşının ağabeyi tabutun yanına gelerek cenaze namazına duran Osmaniye Müftüsü  Ramazan Çortul’a müdahale etti. Şehidin ağabeyi “Ben bunların önünde bu namazı kıldırmam. Ben şehidin abisiyim. Ben cenazemi buradan götürüyorum. Ben bu çapulcuların önünde cenaze namazı kıldırmam” dedi.

Bu esnada şehidin ağabeyine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara müdahale etti. Şehidin Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan da bağırınca kısa süreli arbede yaşandı.

MÜFTÜYE DE TEPKİ GÖSTERDİLER

Öte yandan olaylar devam ederken Osmaniye Müftüsü  Ramazan Çortul, cenaze namazının son rekatında selam verince şehidin yakınları ve tabut başındakiler, "cenaze namazı kıldırmadın. Neden selam veriyorsun?" şeklinde Osmaniye müftüsüne tepki gösterdiler ve tekrar arbede yaşandı.

ŞEHİDİN YARBAY AĞABEYİ TABUTA SARILARAK "ALIN SİZE AÇILIM ÖNÜMDE YATIYOR" DEDİ

Daha sonra tabutun yanına gelen şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın kendisi gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde Yarbay olan ağabeyi Mehmet Alkan, tabutun başına gelerek “Ali’m” diye tabuta sarıldı ağladı.

Daha sonra “Bu da vatan evladı. 32 yaşında. daha vatanına sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim. Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş istiyor” şeklinde tepki gösterdi.

Şehit ağabeyin bu sözlerinden sonra tekrar arbede yaşandı.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 126
  • İso 8 yıl önce Şikayet Et
    He ya terör yoktu Tayyip gelince terör hortladı.ahmak olan inanır buna.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yarbay abilerinden emri böyle aldı tsk daki paralelcilerden biri yaptıgı normal
    Cevapla
  • ethem 8 yıl önce Şikayet Et
    ben yarbayın yaklaşımını doğru bulmadım çünkü askersin ve bunun bir sorumluluğu ve bedeli var eğer bu sorumluluğu taşıyamıyacaksan o zaman o üniformayı giymeyeceksin sizler 80 milyonun güvenliğini sağlayan ve gerektiğinde canını veren güvenlik güçlerisiniz dik durmak yakışırdı acınızı anlıyorum başınız sağolsun diyorum ama o üniformayla cenaze namazına katılman ve o sözleri üzerinde üniforma varken sarfetmen çok yanlıştı sivil kıyafetle katılman daha doğru olurdu en azından o sözleri bu şekilde söyleseydin türkiye karşıtlarının ekmeğine yağ sürmemiş çok dikkat çekmemiş olurdun. tekrar başınız sağ olsun şehidimize Allah Rahmet eylesin.
    Cevapla
  • dddddd 8 yıl önce Şikayet Et
    Sende insan olamamışsın.
    Cevapla
  • sadi 8 yıl önce Şikayet Et
    Asker barışta değil savaşta belli olur.Yarbay olmuşsun asker olamamışsin
    Cevapla
  • öztrk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sende insan olamamışsın.
    Cevapla
  • esnaf1 8 yıl önce Şikayet Et
    7 haziran öncesi ve sonrasını bi düşünün ona göre yorum yapın ne kadar boş konuşan var sırf tutuğu partiye destek olmak için.
    Cevapla
  • Güven 8 yıl önce Şikayet Et
    7 haziran öncesiymiş! 13 yıl evvelini kimse hatırlamak istemiyor nedense. PKK 7 haziranda mı kuruldu? çözüm sürecinde de "istemezük" diye zıplayan siz değil miydiniz? ne yapılsa size yaranılmaz. Savaşmamak için bahanelere sığınmayın. Vatanı size emanet etmeyiz merak etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi