Özgürel: Amaçları Türkiye'yi 90'lara döndürmek

Gazeteci - yazar Avni Özgürel, terör saldırılarıyla Türkiye’nin yeniden 90'lara dönmesinin amaçlandığını söyledi.

Özgürel: Amaçları Türkiye'yi 90'lara döndürmek
Özgürel: Amaçları Türkiye'yi 90'lara döndürmek
GİRİŞ 24.08.2015 17:17 GÜNCELLEME 24.08.2015 17:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AVNİ ÖZGÜREL: AMAÇ TÜRKİYE’NİN 90’LARA DÖNMESİ

Arzu edilen şey şu Türkiye yeniden hani hepimiz diyoruz ya 90’lara dönülmeyecek yok öyle bir şey diye, bu 90’ların fotoğrafı yani; sıkı yönetim, olağanüstü hal, PKK’nın saldırılarının artması, tıpkı geçmişin JİTEM olayları, faili meçhuller gibi bir takım yargısız infazlardan söz edilebilir.

TÜRKİYE BATI’DAN UZAKLAŞSIN İSTİYORLAR

Bütün bunların Batı dünyasından Türkiye’yi uzaklaştırmak Türkiye’nin fotoğrafını, bugün sadece Tayyip Erdoğan fotoğrafları ile çıkıyorlar, Tayyip Erdoğan şunu yaptı, Tayyip Erdoğan bunu yaptı diye. Ama bakıldığı zaman Türkiye’nin bir gri demokrasi  ve hatta kara demokrasi tablosunun içerisinde sürüklendiği ve bütün bunlarla Batı dünyasına Türkiye’yi şikayet etmenin bir gerekçesidir zaten.

SADIK ÜNAY:  BİR AN ÖNCE BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ

Türkiye’deki siyasi istikrar algısının zayıflatılmak istendiğine dikkat çeken programın konuklarından SETA Ekonomi Direktörü Sadık Ünay da, "Bir an önce karar alınmalı ve ülke belirsizlikten kurtarılmalıdır" dedi.

Ünay,  ‘Bu noktada evet bir otorite boşluğu oluşuyor gibi biz bundan nasıl istifade ederiz gibi çok farklı çevrelerin, farklı  odakların aynı anda harekete geçtiğini görebiliyoruz burada. Onun için siyasi istikrarın bir an önce yerine oturması, seçimlerle ilgili net bir karar alınması, seçimlerden sonra net olarak hükümet mekanizmasının acilen yerine oturması lazım ki, ondan sonra bürokrasi de daha net adımlar atabilsin.’ dedi.

Türkiye'de artan terör saldırıları ve arkasındaki nedenler A Haber'de Haktan Uysal’ın sunduğu Medya Dünyası'nda masaya yatırıldı. 

YORUMLAR 1
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye 90laraa dönmelidir. halk sçeim hakkını özgürce kullanamıyor pkk nınn silahlı basksıı sözkonusu . peki ben seçimde özgürce istediğim kendi beğendiğim partiye oy atamıyorsam yapılan seçime demokratik denir mi? hükümet tarafından gerçek bir savaş başlatılmalı, pkk ezilip yok edilmelidir. ve seçime gidilmelidir. göreceksiniz bakın bölge halkının gönlünde akparti var ama tehdit ediliyorllar. bu pkk zulmünden hükümet kürt halkını kurtarmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?