Sahte komutanın protokoldeki görüntüsü

Şanlıurfa’da şehit taziyesine katılarak kendisini komutan olarak tanıtan kişinin taziyede protokol ile birlikte görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 24.08.2015 17:52 GÜNCELLEME 24.08.2015 17:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde, 15 Ağustos’ta PKK’lıların saldırısı sonucu 2 silah arkadaşıyla birlikte 2 çocuk babası jandarma uzman çavuş İbrahim Taş şehit düştü.

Taş’ın Harran İlçesi’ne bağlı İmambakır Mahallesi’ndeki taziye evine katılarak kendisini Dağlıca’da görevli bölük komutanı olarak tanıtarak şehit ailesinin evinde 4 gün konaklayan ve dolandırıcı olduğu Hakkari’den şehidin silah arkadaşlarının taziyeye gelmesiyle ortaya çıkan Yılmaz Fırtına’nın, şehit taziyesinin yapıldığı kıl çadırda protokol üyelerinin yanında oturduğu görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Yılmaz Fırtına’nın, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün taziye ziyareti sırasında çadırda iki rütbeli komutanın arasında oturduğu görülüyor.

ŞEHİT AMCASI: BAŞ TACI YAPTIK

Şehit amcası Halil Taş, Yılmaz Fırtına’yı ’baş tacı’ yaptıklarını belirterek, şöyle dedi: "Bu adam kendini şehidimizin bölük komutanı olarak tanıttı. 4 gün boyunca onu baş üstünde tutup evimizde misafir ettik. Tesadüfen şehidimizin Dağlıca’daki çatışmadaki silah arkadaşları taziyemize geldi. Bu sırada bizler onlara ’Bölük komutanı yüzbaşınız da taziyemizde’ dedik. Bunun üzerine askerler bir astsubayları olduğunu ve onun da çatışmada şehit olduğunu, yüzbaşı rütbeli komutanlarının olmadığını söyledi. Bunun üzerine kendini bölük komutanı olarak tanıtan Yusuf Fırtına’yı askerlerin yanına çağırdık. Askerler birkaç soru Fırtına’ya sordu cevap alamayınca bunun bir dolandırıcı olduğunu ifade ederek, taziyeye jandarma ekiplerini çağırdık. Aksi takdirde böyle bir olay karşısında çok büyük linç girişimi doğabilirdi. Taziyede teslim ettiğimiz sahte bölük komutanı daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı."

TERÖRİSTİN AĞZINA SİLAH DAYADIĞI İÇİN HERKES ANLINDAN ÖPTÜ

Halil Taş, Yılmaz Fırtına’nın teröristin ağzına silah dayadığını söylediğinde herkesin alnından öptüğünü ifade ederek, şunları söyledi: "Dolandırıcı olduğunu öğrendiğimiz bu şahsı 4 gün boyunca onu burada baş tacı ettik. Evimizi yüreğimizi soframızı açtık. Bize çatışmada yaralandığını söylemişti. Hatta çatışma esnasında yaralı bir teröristin ağzına silah dayadığını söyledi. Bu sözler üzerinde taziyede bulunan herkes ayağıyla kalkarak, onu anlından öptü. Hatta burada kentin ileri gelenleri ile komutanlar ve protokollerle bile tanıştırdık. Burada şehit ailelerine çağrıda bulunuyorum. Bu tür insanlara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Zaten bu insanların yüreği ve acısı vardır. Bu tür kişiler acımızı ikiye katlıyor."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Andı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence ona tekrar askerlik yaptıracaksın ve askerliğin nekadar onurlu bir meslek ve vazife olduğunu öğreneceksin
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    tutuksuz yargılanmak üzere serbest mi? ne tuhaf yargımız var arkadaş yaa..buna insan denir mi? bunun yaşamak gibi bir hakkı olabilir mi? hadi diyelim böyle bir değere, şehadete inanmıyorsun, insanların inançlarına zerre kadar saygısı olmayan bu insan yaşasa bir kıymet olabilir mi?
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet yetkililerini uyanık olmaya çağırıyorum: şehit cenazeleri her türlü provokasyona, manipülasyona, galeyana, kışkırtmaya açık hale geliyor giderek. Ve bu durum bölücü örgütün ekmeğine yağ sürüyor maalesef.
    Cevapla
  • hanzala 8 yıl önce Şikayet Et
    vay duygusuz herif vay bunu orda bi güzel dövmeleri gerekirdi..yanlış yapılmış.komutanlar askere emir verecekti basacaklardı sopayı
    Cevapla
  • cennetten çıkma 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip rezillikler için uzun uzadıya mahkemeye, devletin hakimini,daktilosunu meşgul etmeye gerek yok! Yatıracaksın falakaya; On gün tabanlarına basamayacak. Bak bir daha yapıyor mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu