PKK, IŞİD'in taktiğini Türkiye'ye taşıdı!

IŞİD'in bombalı araçlarıyla sarsılan PKK, bu yöntemi Türkiye'ye taşıdı. raporlara göre örgüt, vur-kaç yerine bombalı saldırı düzenliyor.

PKK, IŞİD'in taktiğini Türkiye'ye taşıdı!
PKK, IŞİD'in taktiğini Türkiye'ye taşıdı!
GİRİŞ 26.08.2015 06:59 GÜNCELLEME 26.08.2015 07:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstihbarat birimlerince hazırlanan ve güvenlik birimleriyle paylaşılan PKK raporunda, örgütün eylem, saldırı ve çatışma stratejisini değiştirdiği belirtilerek, "Örgütün, pusu kur, ani baskınlar yap, vur ve kaç gibi eylem stratejisini bırakarak, saldır, sonuçlandır, çatış, gerekirse öl stratejisine geçtiği, çatışma alanını kırsaldan şehir merkezlerine taşıdığı" ifade edildi. Örgütün silahlı kanadına bağlı 200 "ölüm fedaisinin" şehirlere gönderildiği, bu kişilerin bombalı araç ve canlı bomba eylemleriyle güvenlik noktalarına saldırı planladığı da kaydedildi.
 
CANLI BOMBA HAZIRLIYOR
 
Terör örgütünün, çatışma alanlarını şehir merkezlerine taşıyarak geniş alana yaymak istediği de belirtilen raporda, örgütün "vur-kaç" eylemlerini bıraktığı, bunun yerine "kaos yarat, korku sal, şehirleri karıştır" eylemlerine ağırlık verdiği belirtiliyor. IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya ağır kayıplar verdirdiği bombalı saldırılar da örgütün Türkiye'deki yeni saldırı teknikleri arasına eklendi. Raporda örgüt bu amaçla Kandil'den 200 ölüm fedaisini bombalı saldırılara hazırladığına yer verildi.
 
İÇERDEKİ MİLİTAN: YDG-H
 
Rapora göre örgüt stratejisi çatışmasızlık döneminde kırsalda hâkimiyet kurma üzerine kuruldu. Ancak yakın zamanda hâkimiyet alanlarını şehir merkezlerine taşıdı. Bağımsız alanlar oluşturmaya, sivil vatandaş üzerinde baskı kurmaya başladı. Örgütün gençlik yapılanması YDH-G ise çatı kademeye keşif, istihbarat, raporlama çalışması yaptı, aynı zamanda silahlı eylemlere katıldı. Çözüm süreci kapsamında geçen 3 yılda terör örgütüne katılımın 4 bin 600'ü bulduğu kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • Mücahid 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu korkuya değil kin ve nefrete yol açar ve bunun bedelini sebep olanlar öderler. PKK, ABD, Almanya, İran, İsrail iç ve dış düşmanlar vs haberleri olsun.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar şimdi hükemete ortak olacaklar öylemi vah Türkiyem bu duruma getirenler siyasi vebalini öder
    Cevapla
  • dfghj 8 yıl önce Şikayet Et
    sahte miliyetçi devlete sor
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk yı gözümüzde büyütmeye gerek yok.bu şekilde mücadele verilirse zaten yakında yok olacak.
    Cevapla
  • Ayran_iç 8 yıl önce Şikayet Et
    Kazdıkları kuyuya kendileri düşerler inşallah ..
    Cevapla
  • Dbati 8 yıl önce Şikayet Et
    insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır