PKK'nın Batı'dan ve akillerden yardım yakarışları

Terör örgütüne yönelik devam eden operasyonların durdurulması için PKK’nın üst düzey yöneticileri, ABD ve AB’den destek arayışlarına başladı

PKK'nın Batı'dan ve akillerden yardım yakarışları
PKK'nın Batı'dan ve akillerden yardım yakarışları
GİRİŞ 27.08.2015 13:33 GÜNCELLEME 27.08.2015 13:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri ve polisin son günlerde gerçekleştirdiği operasyonlardan büyük kayıplar veren terör örgütü PKK’nın sözde yöneticileri, Avrupa’nın bir çok ülkesinde ve ABD’de destek turlarına başladılar. Özellikle Belçika, Almanya ve Hollanda’da PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen siyasi parti, sivil toplum örgütü ile temaslara geçtiği öğrenilen PKK’nın bölge sorumlularının, Türk güvenlik güçlerinin operasyonlara son vermesi için destek istedikleri ortaya çıktı.

Temaslarda özellikle Kandil ve Türkiye’deki kırsallarda, “Güvenlik güçlerinin operasyonlarında sivillerin katledildiği” imajı yaratılmaya çalışıldığı istihbarat raporlarında yer aldı. Örgütün DHKP-C terör örgütü başta olmak üzere diğer terör örgütlerinin Avrupa ve ABD’deki üst düzey yöneticileri ile de temasta oldukları, operasyonların son bulması noktasında ortak hareket etme konusunda görüştükleri öğrenildi. Örgütün Kandil’deki yöneticilerinin de ABD ile temasları raporlarda yer aldı. 

TÜRKİYE’DE UMUTLARI AKİLLER OLDU!

Terör örgütü PKK’nın Türkiye’de de bu kapsamda girişimlerde bulunduğu, özellikle çözüm süreci döneminde kendilerini akiller olarak tanıtan ve örgüte yakınlıklarıyla bilinen kişilerle temas kurdukları istihbarat raporlarında yer aldı.

Vadet'in haberine göre; örgütün özellikle kendisine yakın sivil toplum örgütleri, gazeteciler, sanatçılar ve bir çok tanınmış kişiyle temasa geçtiği öğrenildi.

Türkiye’deki görüşmelerde,  televizyonlarda ve basın yayın organlarında, “Analar ağlamasın” sözleri altında, “Silahların susması ve çift taraflı ateşkes” propagandaları yapılması istendi.

Ağustos ayının başlarında yapılan bu görüşmeler neticesinde, STK ve örgüte yakın bazı kişilerin harekete geçerek, bazı televizyon ve gazetelerde bu yönde demeç verdikleri de istihbarat raporlarına yansıdı.

YORUMLAR 19
  • Metiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Son teröristte etkisiz hale getirilinceye kadar durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • mahzuni 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet ağırlığını koymaz bu seferde işi yarıda bırakırsa,şehitlerin kanı haram olsun diyecek millet,pkk her ateşkes safsatasında güçlendi
    Cevapla
  • hayda 8 yıl önce Şikayet Et
    arık geri dönüşü olmamalı. son terörist de teslim oluncaya kadar.
    Cevapla
  • RECEP 8 yıl önce Şikayet Et
    Tövbe edip diz çökünceye,bir teki sağ kalmayıncaya,adı sanı yer yüzünden silininceye kadar devam.Halk olarak ordumuza maddi manevi ne gerekiyor ise yapmaya hazırız.ALLAH ordumuzun yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Omer Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok, yola devam. Kökleri kazınıncaya kadar operasyonlara devam inşallah. Sonları yakındır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti