Yunanistan'da hükümet kurulamadı

Yunanistan’da, Laiki Enotita partisi lideri Lafazanis, pazartesi günü verilen hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Pavlopulos’a iade etti.

Yunanistan'da hükümet kurulamadı
Yunanistan'da hükümet kurulamadı
GİRİŞ 27.08.2015 18:29 GÜNCELLEME 27.08.2015 18:29

Yunanistan'da hükümet kurma süreci başarısızlıkla sonuçlandı. SYRIZA’dan ayrılan milletvekillerinin oluşturduğu ve mecliste sandalye sayısı itibarıyla üçüncü parti konumunda bulunan Laiki Enotita lideri Lafazanis, kendisine verilen hükümeti kurma görevinin başarısızlıkla sonuçlandığını Pavlopulas'a bildirdi. 

Pavlopulos, Lafazanis ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, son olarak hükümeti kurma görevi verilen Lafazanis’in görevi iade etmesiyle hükümeti kurma sürecinin sona erdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Yunanistan anayasasına göre bundan sonra erken seçim tarihinin belirlenmesi için siyasi liderlerle görüşmeler yapacak.

SYRIZA lideri Aleksis Çipras başkanlığındaki koalisyon hükümetinin geçen hafta istifa etmesinin ardından hükümeti kurma görevi ilk olarak ana muhalefette bulunan Yeni Demokrasi Partisi lideri Evaggelos Meymarakis’e verilmiş, Meymarakis’in çalışmaları da başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme