TSK 53 günlük bilançoyu açıkladı

Genelkurmay başkanlığı 53 günlük terörle mücadele için açıklama yayınladı.

TSK 53 günlük bilançoyu açıkladı
TSK 53 günlük bilançoyu açıkladı
GİRİŞ 28.08.2015 17:19 GÜNCELLEME 28.08.2015 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 943 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 53 gündeki (7 Temmuz-27 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 61 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 17 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 232 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 214 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 99 terörist etkisiz hale getirildi, 13'ü yaralı 18 terörist yakalandı.

- Yurt içindeki operasyonlar

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 166 kişi gözaltına alındı, bunlardan 552'si tutuklandı.

TSK'NIN HAVA OPERASYONLARI 

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 943 terörist ölü ele geçirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise oldukları yerde bırakılıyor.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Güçlü köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkisinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Bölgede sevk edilen taarruz helikopteri, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler tarafından operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Merkez Meyelan Tepe bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyon kapsamında 4 terörist, 3 Kalaşnikof, bir roketatar ve bir el bombasıyla ölü ele geçirildi.

Erzincan-Kemah karayolunun 40. kilometresindeki Acemoğlu Köprüsü mevkisinde yol kesen teröristler, olay yerinden uzaklaşmak isteyen bir araca ateş açtı. Araçta yaralanarak hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgede başlatılan operasyonlarda 1 terörist ölü olarak ele geçirilirken, 1 keskin nişancı tüfeği, kullanıma hazır 3 mühimmatla RPG-7 roketatar, M-16 piyade tüfeği, 2 uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına terör örgütü PKK mensuplarınca roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği olayda, bir terörist yaralı ele geçirildi.

20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerine havan, roketatar ve ağır makineli silahlarla saldırılarda bulunan, vatandaşları sokağa çıkmaları ve canlı kalkan olmaları yönünde tehdit eden terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda yaklaşık 20 kişinin etkisiz hale getirildiği, terör örgütü mensuplarının bir ceset dışındakileri beraberinde götürdüğü bildirildi.

Operasyonlarda üç AK-47 marka uzun namlulu silah, dört AK-47 marka silaha ait şarjör, 127 adet AK-47 marka silaha ait fişek, üç RPG-7 mühimmatı, üç roket sevk fişeği ele geçirildiği operasyonlarda yolda açılan hendeklerin kapatılarak, barikatların kaldırıldığı, tuzaklamaların da imha edildiği duyuruldu.

Teröristler Ağrı'da Patnos-Van karayolunda trafiği kapatarak durdurdukları 3 tır ile 1 kargo şirketine ait kamyonu ateşe verdi.

Tunceli'de Geyiksuyu köyünde bulunan Jandarma Komando Tabur Komutanlığının yakınında yapımı devam eden karakolda kulede emniyet tedbiri alan unsurlara, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, Gaz tepesindeki baz istasyonunu el yapımı patlayıcı atarak kullanılamaz hale getirdi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat timlerine de Çavuşyolu mevkisinde roketatarlı saldırıda bulunuldu. Kısa süreli çatışmanın ardından kaçan teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü bildirildi.

Diyarbakırın Dicle ilçesine bağlı Yeşilsırt Mahallesi'nde teröristlerce yola döşenen uzaktan kumandalı el yapımı mayın, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Mayının araç geçtikten sonra infilak etmesi üzerine yolda hasar oluştu.

Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren köyü sınırlarında tren yoluna yaklaşık 100 metre mesafedeki karayoluna terör örgütü mensuplarınca yerleştirildiği değerlendirilen el yapımı patlayıcı düzeneği, güvenlik güçlerince tespit edilerek uzmanlar tarafından kontrollü olarak infilak ettirildi.

Hakkari Kıran Mahallesi'nde mutfak tüpüyle desteklenmiş patlayıcının yerleştirildiği barikatlar kurulduğu bilgisi üzerine olay yerine giden güvenlik güçlerine terör örgütü üyeleri tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma yaşanırken, terör örgütü üyeleri kaçtı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde "özerklik" açıklamasına ilişkin Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Zeynep Algan gözaltına alındı.

Öte yandan Tekirdağ'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden biri tutuklandı.

Batman'da ele geçirilen ve güvenlik güçlerince infilak ettirilen bombalı araçla ilgili gözaltına otomobilin sahibi Y.K'da (28) sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Mersin'deki izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişek attıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez,PKK 30-40 bin civarında terörist bulunduruyor.900-1000 civarı sadece 30 da 1 i
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!