Vali: 200 ev oturulamaz halde

Artvin Valisi Cirit, bölgede sel ve heyelan tahribatını ortadan kaldırmak için çalıştığını belirterek tüm köylere ulaşıldığını açıkladı.

Vali: 200 ev oturulamaz halde
Vali: 200 ev oturulamaz halde
GİRİŞ 28.08.2015 17:48 GÜNCELLEME 28.08.2015 17:48

Hopa'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Cirit, “Hopa’nın yüzde 80’ine su verildi. Yüzde 90’ında ise elektrik var. Sadece 6 köye elektrik verilemiyor. En geç yarın o köylere de elektrik vermiş olacağız. Hava nakil araçları ile ihtiyaç olan köylere kuru gıda ve su nakli yapıyoruz. Hopa’da sıcak yemek uygulaması başladı. Kızılay ekipleri 4 noktada sıcak yemek dağıtımı yapıyor" dedi.

Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarının da sürdüğünü ancak kayıplardan ümitlerini kestiklerini ifade eden Cirit, Hopa ve Arhavi’de sürdürülen hasar tespit çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “6 bina yıkıldı. 200’e yakın oturulamaz halde bina var. Hafta başında hasar tespit çalışmalarını tamamlayacağız. Şu an ulaşılamayan köyümüz kalmadı."

YAĞIŞ BEKLENİYOR

Bölgede yeniden yağış beklendiğini ifade eden Vali Kemal Cirit, “Bu akşam ve yarın bir yağış bekleniyor. Buralarda yağış mevsimine giriyoruz. Umuyoruz afete dönüşecek bir yağış almayız" dedi. Hopa Belediyesi de anons sisteminden vatandaşları bugün 14.00 - 19.00 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiği yönünde uyardı ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Öte yandan Vali Kemal Cirit, Hopa'da esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!