PKK'dan Diyarbakır'da bomba: 1 çocuk öldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir çocuk öldü.

PKK'dan Diyarbakır'da bomba: 1 çocuk öldü
PKK'dan Diyarbakır'da bomba: 1 çocuk öldü
GİRİŞ 30.08.2015 15:20 GÜNCELLEME 30.08.2015 16:59
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi.

KÜÇÜK ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu yoldan geçen kimliği henüz öğrenilemeyen bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetti.

OPERASYON BAŞLATILDI

Çocuğun cenazesi Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Patlama nedeniyle bir evin bahçesinin duvarı yıkılırken, yolda da tahribat oluştu. Güvenlik güçlerince ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİK: ÖLEN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK EKMEK ALMAYA GİDİYORDU

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi:

"30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, bölücü Terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

"SİVİLLER KATLEDİLİYOR" DİYEN MEDYA SUSKUN

Can Dündar'ın Cumhuriyet'i ile birlikte "TSK sivilleri öldürüyor" diye haberler yapan medya organları sus pus oldu.

Sanki bombayı PKK koymamış gibi, sanki bomba kendi kendine patlamış gibi, sanki ölen 13 yaşındaki bir Kürt çocuğunun katili PKK terör örgütü değilmiş gibi haberler yapmaya devam ettiler..

YORUMLAR 67
  • Erol 8 yıl önce Şikayet Et
    şu fotoğrafın sansürlenmiş hali bile yüreğimi parçaladı...Allahu Tealadan ailesine sabırlar diliyorum.
    Cevapla
  • CanKat 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım Berkinci işgüzarlar bunu da sembolleştirsinler bakalım!
    Cevapla
  • tit 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapanlar insan olamaz.
    Cevapla
  • Nail Erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    şimdi pkk ve onun partisi hdp ölen kürt çocuğunun ailesinie şunu söyleyecek .kusura bakmayın yanlışlık oldu biz o bombayı Türk askeri için koymuştuk özür dileriz biz sizin haklarınız için çalışıyoruz diyecek. zaten kürt halkıda türk halkıda eşit haklara sahip uyan kürt halkı oy 'unu doğru kullan oyuna gelme.oy anam oy deme sonra dik dur eğilme güçlü ol tehdide şantaja boyun eğme öleceksek bu vatan için şerefimizle namusumuzla ölelim şehit olalım it gibi ölmeyi ancak pkk ve yandaşları hak eder.
    Cevapla
  • ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah. CC. Küfür milleti tektir. Bildiriyor bize. Medyasında ayrı sahada ayrı ama hepsi aynı. Yazık çocuk bu.bombayı patlatan kafir üzüldümü acaba.yoksa siyoniste birde çocuk feda olsun ne olacak mı dedi babası çok imansız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!