Diyarbakır ve Şırnak'ta 3 şehit

Diyarbakır'da teröristlerin polis aracına saldırısında 2 polis şehit oldu. Şırnak'ta da benzer bir saldırıda 1 polis memuru şehit oldu.

GİRİŞ 30.08.2015 14:22 GÜNCELLEME 30.08.2015 20:57
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde bugün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen polis otosuna teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polisimiz şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, saldırı Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Diclekent semti Yılmaz Güney Caddesi Selahattin Eyyubi Bulvarı kavşağında meydana geldi. Devriye görevi yapan resmi trafik polisi aracına uzun namlulu silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda araç içerisinde bulunan 2 polis memuru yaralandı. Çevredeki vatandaşların kendi imkanları ile hastaneye kaldırdığı polislerimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Saldırıya uğrayan aracın camları kırılırken, araç içerisinde çok sayıda mermi olduğu gözlendi. Görgü tanıkları İHA'ya yaptıkları açıklamada saldırganın uzun boylu, beyaz şapkalı olduğunu söyledi. Görgü tanıkları uzun namlulu silahla polislere saldıran saldırganın bölgede bulunan beyaz renkli bir araç ile kaçtığı ve aracın direksiyonunda ise başka birinin daha olduğunu kaydetti.

Şehit polis Ahmet Kılıç'tan geriye bu fotoğraf kaldı

VATANDAŞLAR DEHŞET ANLARIN ANLATTI

Saldırı anında bölgede bulunan vatandaşlar dehşet anlarını anlattı. Yaralı polislerden birini hastaneye götüren bir vatandaş, yemek yerken silah sesleri üzerine dışarı çıktığını söyledi. İsmini vermek istemeyen vatandaş, "Dışarı çıktığımda saldırgan beyaz bir araca binerek kaçtı. Yaralılardan birini kendi arabamla hastaneye götürdüm, başından ve göğüs bölgesinden kurşun almıştı, durumu çok kritikti" dedi.

ŞIRNAK'TA HAİN SALDIRI 1 ŞEHİT

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevine düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Barbaros Mahallesi'ndeki polisevine teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 87
  • ferhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bigali Diyarbakır ı bilmedigin kesin, Kayapınar semti Diyarbakır'ın en lüks semti nereyi yerli bir ediyorsun, o semtte bir sürü polis asker devlet memurları ikamet ediyor bilmeden cahil cahil konuşma
    Cevapla
  • Bigalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Saldırı sonunda kayapınar denen yer helikopter ile yefle bir edilmeli büyül ülkeler böyle yapiyor yada dozerle yasliyor soralim biz büyuk ülkemiyiz öhle idik ak parti oy ugruna ses cikarmadi ama alabildimi oylari keske alsa
    Cevapla
  • Ukab 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben görüyorum da bu devlet görmüyor mu polis savunmasız silahları yetersiz araçlar zırhlı değil açık hedef daha ne kadar polis şehit olacak Hakkari Şırnak van Diyarbakır ve Tunceli bu illerde asker devreye girecek polis arka planda olacak genelde hep şehit polis yeter artık
    Cevapla
  • VatanSever 8 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililere sesleniyorum, en azından öndeki ve yandaki camları kurşun geçirmez filmler var, onla kaplatın bari...
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp li dandelli kefen giyenler nerdesiniz.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz buradayız da seninkiler etek giyip polise molotof atıyor. İstersen onları yanlız bırakma! Cehenneme senin gibi odunlar lazım!
    Cevapla
  • abuksabuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak partililer burada fakat senin gibilerin hizmet ettikleri Nerede? Bizler kefenimizle yatıyoruz lakin sizler hangi kapıların önünde yatiyorsunuz onu söyleyin. Yorum Yaparken ahlaksızca saldırmak ve şehit üzerinden partizanlik yapmak hangi Şerefe sığar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu