Kadın cinayetleri protesto edildi

GAZİANTEP’te bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, son dönemlerde kadın cinayetlerinin artmasını protesto etti

Kadın cinayetleri protesto edildi
Kadın cinayetleri protesto edildi
GİRİŞ 30.08.2015 14:39 GÜNCELLEME 30.08.2015 14:39

Yeşilsu Parkı’nda ellerinde pankart ve dövizlerle toplanan platform üyeleri, kadınların öldürülmesini ve şiddete maruz kalmasını protesto etti. Grup adına konuşan Arzu Zeytin, kadın cinayetlerinin Özgecan Aslan cinayetinin ardından yeni bir boyut kazandığını belirterek olası bir savaşta en çok kadınların mağdur olacağını söyledi. Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve şiddetin en aza indirilmesi için 4 yıl önce meclise önerge sunduklarını hatırlatan Zeytin, şunları söyledi:

"Amacımız bu platformla kadın cinayetlerini durdurmak ve Özgecan Aslan yasasını meclise geçirmek. 2011 yılından beri meclise verdiğimiz önergede kadın cinayetlerinin durdurmak için çalışmalar yaptık. Maddeler sunduk ve kararlar geçerse kadın cinayetlerini durduracağımıza inanıyoruz. Çünkü katiller her geçen gün yasalardan güç alarak cinayet işliyorlar. Biz bu cinayetlerin durmasını istiyoruz. 4 yıl önce verdiğimiz önergeler raflarda bekliyor. Seçimlerden sonra hiçbir şey olmadı, hükümet kurulamadı. Şu an savaş ortamındayız ve korkuyoruz. Kadınlar savaş ortamlarında daha çok öldürülmeye devam edilecek kaosa neden olacak. Ölenler yine kadınlar olacak. Toplum sorununa baktığımız zaman sürekli öldürülen kadınlar oluyor. Biz 'Özgecan' yasasını çıkararak kadın katillerine indirim değil müebbet hapis istiyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim