ABD istihbarat veriyor, Türk jetleri vuruyor

Suriye'deki DAEŞ mevzilerinin koalisyon güçleriyle ortak hava harekatı ile vurulduğu açıklamasının ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor.

ABD istihbarat veriyor, Türk jetleri vuruyor
ABD istihbarat veriyor, Türk jetleri vuruyor
GİRİŞ 30.08.2015 15:34 GÜNCELLEME 30.08.2015 15:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Askeri yetkililer Suriye'deki DAEŞ mevzilerinin koalisyon uçakları ile ilk defa vurulmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yetkililer İncirlik Hava Sahası'nın ABD ve koalisyon uçaklarına açılmasının ardından DAEŞ'e karşı ortak operasyon yapıldığını duyurdu. Koalisyon uçaklarının konuşlu bulunduğu İncirlik Hava Sahası'ndaki Türk jetleri ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu olan savaş uçaklarının hedefleri başarı ile vurduğu belirtildi. Askeri yetkililer, ilk defa koalisyon güçleri ile Türk savaş uçaklarının katıldığı operasyonda istihbaratın ABD tarafından verildiğini dile getirdi. ABD tarafından verilen istihbarat üzerine İncirlik ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan savaş uçaklarının verilen koordinatları vurarak sorunsuz bir şekilde üslerine geri dönüş yaptığı bildirildi.

SINIR DIŞI OPERASYONDA SURİYE İÇİN TAM YETKİ

Öte yandan önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülerek Bakanlar Kurulu'nda kararı verilecek olan sınır dışı operasyon tezkeresinin 1 yıl daha uzatılacağı ve Suriye için sınır dışı tezkereye tam yetki verilmesinin beklendiği belirtildi. Tezkerenin 1 yıl daha uzatılması ve Suriye'ye olası operasyonlarda Genelkurmay Başkanlığı'na tam yetki verilmesi üzerine DAEŞ'e yönelik operasyonların sıklaştırılacağı kaydedildi.
 
DİYARBAKIR'A UÇAK TAKVİYESİ

ABD tarafından verilen istihbarat üzerine İncirlik'te konuşlu bulunan koalisyon güçlerine ait uçaklar ile Diyarbakır'da konuşlu bulunan Türk jetlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonları sürerken, Diyarbakır'a savaş uçağı takviyesi yapıldığı belirtildi. Askeri kaynaklar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bünyesindeki Amasya Merzifon’da konuşlu bulunan 5. Ana Jet Üssü’ne bağlı Akıncı ve Tunç filolarına ait uçakların da takviye amacıyla Diyarbakır’a sevk edildiğini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • mehmet akif gübbük 8 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edelim abd dost değil.pyd ye silah verir,pkk ye geçer.Zaten dostuz diyorlar.Türkiye pyd yi de vurmalı.ışıd ı kim oluşturdu?amerika.Elindeki silahlar kimin amerikanın.abd çekildim dedi.Silahlarını ışıd a bırakarak gitti.Şimdi vurduğuna bakmayalım.Yarın başka bir şeye dönüşür.Arkasında kim var?amerika.Dikkat edelim!
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne o Amerikanin yakitimi ve mermisimi bitti askerimi yok. Neden biz vuruyoruz. Belki YPGyi rahatsiz edenleri temizletiyorlar bize. Ya var bu iste bir is ama cikar kokusu yakinda
    Cevapla
  • supheliyim 8 yıl önce Şikayet Et
    Verilen hedeflerin dogrulugu Türk istihbarati ve öso tarafindan onaylanmali ve arsivlenmeli.
    Cevapla
  • Yahya 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye zerre kadar güvenmiyorum.Hak Teala Hazretleri buyuruyor ki:Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun. ABD koordinatlari veriyor biz vuruyoruz. Kimi vuruyoruz belli değil. Zaten DAEŞ onlarin kurduğu örgüt değilmi? Bize DAEŞ'i vurduracağini zannediyorsunuz. Oralardan tüm müslüman kürt türkmen atap varsa hepsini silmek için bizide işin içine soktularya helal olsun. Içinizde zaten başimiza bela edilmiş bela dururken birde o batının pisliğine bulaştırıldık. Bilmiyorum bunları yetkililer bilmiyormu yoksa satıldıkmı?. Allah sonumuzu hayreylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi