PKK'nın yeni taktiği: Eyleme gel zehiri kap

PKK’nın, bir yandan gençleri zehirlerken bir yandan da bu gençleri eylemlerde kullandığı ortaya çıktı.

PKK'nın yeni taktiği: Eyleme gel zehiri kap
PKK'nın yeni taktiği: Eyleme gel zehiri kap
GİRİŞ 31.08.2015 09:43 GÜNCELLEME 31.08.2015 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK uyuşturucudan yıllık 1,5 ile 3 milyar dolar arası gelir elde ediyor. PKK’nın, bir yandan büyük gelir elde ettiği uyuşturucuyu satarak gençleri zehirlerken bir yandan da bu gençleri eylemlerde kullandığı ortaya çıktı. 

EYLEMDEN SONRA  ÖDÜLLENDİRİYOR

En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticareti olan terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt gençleri de bu zararlı maddelere alıştırıyor. PKK’nın uyuşturucu bağımlısı yaptığı gençler üzerinden hem para kazanıyor hem de gençleri düzenlediği eylemlerde kullanıyor. PKK, bağımlı gençlerin bir kısmını uyuşturucu ile eyleme hazır hale getirilirken bir kısmını da uyuşturucu vermemekle tehdit edip zorla eyleme götürüyor. Terör örgütü, bu kişileri eylemin ardından uyuşturucu ile ödüllendiriyor. 

UYUŞTURUCU TEKELLERİNDE 

Öte yandan PKK’ya yakın yayın organlarında çıkan, ‘PKK, uyuşturucu tacirlerine operasyon düzenliyor’ şeklindeki haberlerin ise aslı ortayı çıktı. Buna göre, PKK bölgedeki uyuşturucu ticaretini kendi tekeline almak için diğer uyuşturucu satıcılarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Örgüt kendi denetimi dışında bir başkasının uyuşturucu satmasını engellemek amacıyla bu tür faaliyetler gerçekleştiriyor. Kürt halkının gözünü boyamak için ise ‘uyuşturucuya karşıyız’ imajı oluşturulmak isteniyor.

MADDE YOKSUNLUĞU NEDİR?

Bağımlılık yapan herhangi bir maddeye alışmış ya da tamamen bağımlı olan bir kişinin bu maddeden uzak durarak aniden madde alımını kesmesi ile ortaya çıkan psikolojik ve fiziksel belirtilerin tamamına yoksunluk denir. Yoksunluk krizleri bazen o kadar şiddetli olur ki bağımlılar kendilerine ve yakınlarına zarar verecek kadar ileriye gitmekten kaçınmazlar. Bu sebeple madde bağımlılığı tedavisi alan kişilerde madde bir kereden kesilmek yerine dozu azaltılarak kesilir ya da bazı ilaçlar yardımıyla bu maddenin etkisi ortadan kaldırılmaya çalışılır.

Kaynak: Vahdet

YORUMLAR 2
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    ya neden sıkıp indirmiyorsunuz bu lağım farelerini
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    şunlara bak insanlıktan nasibini almamış asalaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti