Polis servisine bombalı saldırı! 1'i ağır 5 yaralı

Şırnak'ta PKK'lılar polis servisine bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre, biri ağır 5 polis yaralandı.

GİRİŞ 31.08.2015 12:14 GÜNCELLEME 31.08.2015 17:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şırnak’ın İdil ve Cizre ilçeleri arasındaki karayolunda, havaalanına giden polis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre yaralı sayısı 5’e çıktı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre olay, İdil-Cizre karayolu üzerinde meydana geldi. Burada bulunan Şerafettin Elçi Havaalanı’na giden polis otobüsünün geçişi sırasında, yola tuzaklanmış bomba patlatıldı. Patlamada, ilk belirlemelere göre, 5 polis yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan, yol, tuzaklanmış ikinci bir bomba şüphesiyle çift yönlü trafiğe kapatıldı. Zırhlı araçlarla, çok sayıda polisin sevk edildiği bölgede, geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞIRNAKLILAR HAVALİMANINI ÇOK SEVMİŞTİ

PKK terör örgütü bölge insanının hizmet aldığı yerlere saldırmasının yanında o hizmet bölgelerinde görevli güvenlik güçlerine karşı da saldırılar gerçekleştiriyor. 2013 yılında hizmete giren Şerafettin Elçi Havalimanı, kısa sürede bölge halkından yoğun ilgi görmüştü. Havalimanında, 10 ayda 103 bin 703 yolcuya hizmet vermişti ve bu sayı her geçen gün artıyordu. 15 olan sefer sayısı önümüzdeki aydan itibaren haftada 18’e yükselmişti. Öte yandan çözüm sürecinin turizme etkisini de katarak açıklamada bulunan Havalimanı Müdürü Suat Tarini, "Çözüm sürecinin etkisiyle bölgede turizm patlaması bekliyoruz" demişti. Ayrıca PKK ve IŞİD tehlikesiyle Hakkari seferleri bir süre iptal edilmişti.

KAYNAK: DHA, HABER7
YORUMLAR 5
  • Birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK, Kürtlerin, canlısını, eğitimlisini, umutlusunu, vatanseverini, sadık olanını, imanlısını sevmiyor. PKK, Kürtlerin, en çok ölüsünü seviyor. Çünkü, çok işine yarıyor, tepe tepe kullanıyorlar. Kürt Halkı bunu anlayıp Devlete yardım ederse hep beraber bu illetten kurtulacağız. Ondan sonra kardeşlik hukukunu tesis etmek çok çok kolay olacak. PKK, biraraya gelmemizin önündeki en büyük engeldir. Dış güçlere uşaklık etmektedir.
    Cevapla
  • abdulkadir akyel 8 yıl önce Şikayet Et
    tarihimizden ders alınmalı o bölge insanına taviz verilmemeli korkak olan topluluklar her zaman birilerinin maşası olmuştur o insanlarda korkularından gelen agam gidene paşam demişlerdir he zaman yatırım değil yaptırım olmalı oralarda
    Cevapla
  • FİKRET BOZOK 8 yıl önce Şikayet Et
    Açılmamak üzere kapansın...
    Cevapla
  • tolga 8 yıl önce Şikayet Et
    Ve malesef ordaki halk halen uyuyor
    Cevapla
  • müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Peygamberimizin yüzü suyu hürmetine kahret düşmanları.Bu kafirleri kahret Allahım .Bunlara ya vicdan ver ya da kahret Allhım.Rabbim dinimizin son kalesi Türkiye ye saldıranları kahret Allahım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi