10 bin Ümraniyeli çocuk yüzme öğrendi

Ümraniye Belediyesi’nin “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla başlattığı kampanya ile 10 bin çocuk yüzme öğrendi.

10 bin Ümraniyeli çocuk yüzme öğrendi
10 bin Ümraniyeli çocuk yüzme öğrendi
GİRİŞ 01.09.2015 11:07 GÜNCELLEME 01.09.2015 11:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ümraniye Belediyesi’nin “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla, 7-14 yaş grubu çocuklar ve gençler için düzenlediği ücretsiz yüzme kurslarının 6 hafta süren eğitimi kapanış törenleriyle sona erdi. Başkan Hasan Can: “ 10.000 çocuğumuz bu yüzme kurslarımızdan yararlandı” dedi.

Ümraniye Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları kapsamında, bu yıl ilk kez 15 okulun bahçesine portatif olimpik yüzme havuzu ve aqupark kurarak, çocukların tatili daha da eğlenceli geçirmesini sağladı. Profesyonel yüzme hocaları eşliğinde, 7-14 yaş grubu çocuk ve gençlerin ücretsiz olarak yararlandığı Yüzme Kursları’nın kapanış törenleri Yamanevler Ortaokulu ve Pınarbaşı İlköğretim Okulu’nda yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Düzenlenen törenlere; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Maliki Ejder Batur, belediye birim müdürleri, kurs öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı. Başkan Hasan Can’ın yüzme yarışmasının startını vermesi ile başlayan program, 6 hafta boyunca süren yüzme kurslarının tanıtım videosu ile devam etti.

“Kapanış törenine hoş geldiniz” diyerek söze başlayan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Bu yıl okullarımızın bahçesine 15 adet yüzme havuzu, 4 adet aqupark kurduk” dedi. Tüm anne ve babalara çocuklarını sabırla kurslara getirdikleri için teşekkür eden Mesut Özdemir; “10.000 öğrenci bu kurslarımızdan istifade etti.Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla hareket ederek, boğulma vakalarını ortadan kaldırmak istedik. Çünkü yüzme konusu, çocuklarımızın eğitiminde en önemli unsurlardan biridir” dedi. Mesut Özdemir, yaz tatili boyunca devam eden yaz spor okulları, yüzme kursları ve yaz izcilik kampından bahsederek, “sporla ilgili faaliyetlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Kısa bir konuşma yapan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç; “ Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde çocuklar ve gençlerle ilgili faaliyetlere, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz” dedi. Ümraniye’de yapılan birçok projenin ilk olduğuna da değinen Muhammet Kılıç; “ Bu projeye güvenip çocuklarını teslim eden tüm velilere teşekkür ediyorum. Ve daha iyi proje ve hizmetlerde buluşmayı ümit ediyorum” dedi.

Çocukların gelişimi açısından sporu oldukça önemsediğini dile getirerek söze başlayan AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Metin Çakmak yaptığı konuşmasında; “ Ümraniye Belediyesi her türlü spor dalında çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetinde çalışmaya devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “ÇOCUKLARIMIZ, GÜVENLE YETİŞSİNLER, YARINLARA GÜVENLE BAKSINLAR DİYE ÇALIŞIYORUZ”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “10.000 çocuğumuz bu yüzme kurslarımızdan yararlandı. Ümraniye’de ilkokul ve ortaokul çağında 70.000 çocuğumuz bulunuyor; hedefimiz ise; bu 70.000 çocuğumuzun yüzme etkinliğimizden yararlanmasını sağlamak. Ve havuzlarımızı bu hâle getirmek için çalışacağız” dedi. Havuzların hijyenik, antrenörlerin dikkatli olduğuna da değinen Başkan Hasan Can, eğlenceyi, sporu ve bilgiyi bir arada sunan bir kadroya sahip olunduğunu söyledi. ‘Her çocuk tatili hak ediyor, zihnen ve fiziken yoruluyor ve dinlenmeye ihtiyacı oluyor’ diyen Başkan Hasan Can; “ Çeşitli sebeplerle tatil yapamayan, köyünde evi barkı olmadığı için böyle bir tatil imkânı olmayan çocuklarımızın tatil haklarını da Ümraniye Belediyesi olarak sadece yüzme havuzlarıyla değil; Bilge Çocuk programlarımız, gezi programlarımız, her birinde farklı kulüpler ve etkinlikler olan Bilgi Evlerimiz ile biz hazırlıyoruz” dedi.

Başkan Hasan Can: “Her çocuğun sosyal, kültürel ve zihni yapısına uyum sağlayabilecek bir ortamları var, buralarda arkadaşlar ediniyor. Kış ayları boyunca Ümraniye Spor Oyunları’nda, tüm okullarda, 13 dalda yaklaşık 7.000 öğrenci yarışıyor, yüzlerce çocuğumuz madalya alıyor. Tabii ki katılan tüm çocuklarımız sporcu olmayacak. Fakat biz belki kendisinin bile farkına varmadığı bir yeteneğini ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Bu sene hizmete soktuğumuz, İstanbul Kalkınma Ajansı’yla birlikte yaptığımız Dâhi Çocuk Programı’nda, Ümraniye’nin IQ seviyesi çok yüksek çocuklarımızın ailelerini, öğretmenlerini ve sonra çocuklarımızı eğittik. Ümraniye Belediyesi olarak, çocuklarımızı başıboş bırakmıyoruz. Onlar bu ülkenin en değerli hazinesidir. Sizin en büyük mutluluğunuz çocuklarınızın topluma ve memlekete hayırlı bir evlat olmalarıdır” dedi.

Devletimiz, devletimizin organları ve Ümraniye Belediyesi olarak çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlamanın gayreti içindeyiz. Bu sene çalışmalarını sürdürdüğümüz bir diğer proje de İzci Kampı’dır. İBB ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından yönetilen, Hekimbaşı’ndaki İzci Kampı’ndan bu yaz 300 çocuğumuz yararlandı. Okullar açılana kadar 100 çocuk daha yollayacağız. Bu çocuklarımız birer yetişkin olduklarında bile bu günlerin tadını damaklarında hissedecekler. Unutmayacaklar. Çocuklarımız, güvenle yetişsinler, yarınlara güvenle baksınlar diye çalışıyoruz. Dünyanın en zeki çocuklarına sahibiz. Bugünün çocukları dünden daha iyi imkânlara sahip olarak yetişiyorlar, emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptığı konuşmasında; “Öncelikle çocuklarımızı böyle bir programda yer aldıkları için kutluyorum; anne ve babalarını da çocukların yaz aylarını güzel ve faydalı bir spor dalında geçirmelerini sağladıkları için tebrik ediyorum. Belediye başkanımıza da bu imkânı çocuklarımıza sunduğu için teşekkür ediyorum. Yüzme kurslarına katılan 10.000 öğrenci sayısının, ileriki dönemlerde çoğalmasını istiyoruz. Heyecanla faaliyetlerimize katılan çocuklarımızın, gözlerindeki güveni görünce geleceğe yönelik büyük umutlar içerisinde oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve tüm protokol dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim etti.

YORUMLAR 2
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    ankara çankayada bu tarz hiçbir şey yok. başkent bi de :)
    Cevapla
  • eturk 8 yıl önce Şikayet Et
    Baskanim yetiskinlere de istiyoruz :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu