Sınırda askere saldırı: 1 şehit, 1 kayıp

IŞİD'in bulunduğu bölgeden Türkiye tarafına ateş açılması sonucu, Kilis sınırında nöbet tutan asker şehit düştü.

Sınırda askere saldırı: 1 şehit, 1 kayıp
Sınırda askere saldırı: 1 şehit, 1 kayıp
GİRİŞ 02.09.2015 00:11 GÜNCELLEME 02.09.2015 00:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kilis’e Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir asker şehit oldu, bir askerin ise kayıp olduğu öğrenildi.

VALİ: 1 ASKER ŞEHİT, 1 ASKER KAYIP

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından Kilis’teki askerlerin üzerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Vali Süleyman Tapsız, saat 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine, Suriye tarafından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kaçakçı grubunun ateş açması sonucu çatışma çıkığını ifade ederek, “Bu esnada maalesef bir şehit oldu, bir askerimizde kayıp bununla ilgili olarak inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Bu çatışmaların olduğu bölgede sınırımızda DEAŞ’ın kontrolü olan bir bölgedir. Bölgede jandarmamızın sınır birliklerimizin operasyonları ve incelemeleri devam ediyor” dedi.

Öte yandan şehit olan askerin Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Seylen (21) olduğu, bir askerin ise şoka girmesi nedeniyle hastaneye getirildiği öğrenildi.

BAKAN ALTINOK'TAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis’te meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye’den ateş açılmasıyla ilgili sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Bilgiler net değil ama 1 askerimizin şehit, 1 askerimizin kayıp olduğuna dair Vali Bey’den bilgi aldım. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Çok taze bir olay, değerlendirip daha geniş bir açıklama yapılır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 15
  • MİLLİ MÜCADELE 8 yıl önce Şikayet Et
    adam yutan silah mı icat edilmiş durumu anlayamadım
    Cevapla
  • Ruhi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sınır güvenliğimiz çok kötü.
    Cevapla
  • Merhaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • İmanli kürtler 8 yıl önce Şikayet Et
    Nobet kulubelerinde neden kursun gecirmez cam ve celik levha kullanilmiyor Nobet tutan asker neden acik hedef gibi duruyor neden mermiye toplw roketle cevap verilmiyor Bir fuze yuzbin mermiye bedeldit
    Cevapla
  • aliveli 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikalı israilli o bolgeden ates etmıs olamaz mı ? lutfen bu tur seylerı ıyı analız edelım... surıye olmus delık desık kımın ates actıgı bellı... osmanlı topraklarıydı orası yuzyıl kadar once.. yuzyıl sonrada tr topraklarını bırakmayacaklar bunların hedefı bu ... pkk pyd hepsi hıkaye...
    Cevapla
  • naz 8 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla
  • karadeniz 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa amerika huzur içinde uyurken neden bizim topraklarımız bunların antrenman sahasıymış gibi izin veriyoruz neden bir iki bombada avrupanın göbeğinde patlamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü