İşte Koza grubu ile ilgili suçlamalar

Akın İpek'in 23 şirketine dün sabah polis tarafından baskın yapıldı.

İşte Koza grubu ile ilgili suçlamalar
İşte Koza grubu ile ilgili suçlamalar
GİRİŞ 02.09.2015 11:00 GÜNCELLEME 02.09.2015 16:32
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Arama kararında, Koza grubu şirketlerinden yurtdışına 7 milyar dolar kaçırıldığı vurgulandı. Peki Koza Grubu ne ile suçlanıyor?

İŞTE SUÇLAMALAR:

1 - Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki hesaplarına transfer ettiği 7 milyar 40 milyon doların ne amaçla yollandığı belli değil. Paranın 4 milyar doları himmet parası olabilir. 

2 - Grup şirketlerinin mali tablolarında ve banka hareketlerinde ticari hayatın doğasına uygun olmayan şüpheli kazanç ve para hareketleri var. 

3 - Himmet paraları Koza Altın şirketi üzerinden, altın madeni çıkarılarak elde edilmiş gibi gösterildi ve legalleştirildi. Bu paralar, örgütün ABD ve diğer ülkelerdeki vakıf ve derneklerine aktarıldı. 

4 - Koza Altın A.Ş. 210 milyon TL sermaye ile İngiltere'de 2014'te Koza LTD firmasını kurdu ve madenlerden gelen para bu iştirake konularak yurtdışına çıkarıldı. 

5 - Grup, fikir ve eylem birliği içinde FETÖ'ye finansman sağlıyor. 

6 - Sahip oldukları yazılı ve görsel medya organları vasıtasıyla örgüt propagandası yapıyorlar. Bunun için bir kısım paravan ve şemsiye şirketler kurarak gerçeğe aykırı işlemler yapıyorlar. 

7 - Akın İpek'in ortaklığı bulunan şirketlerin ikinci bir muhasebe kaydı olabilir. Bu kayıtlar FETÖ ile bağlantısını net şekilde ortaya dökebilir. 

8 - Şirket hesaplarındaki 2011 yılına ait 122 milyon liralık para transferi EFT sisteminin işleyiş mantığına tamamen aykırı. 

YORUMLAR 30
  • DADAŞ25 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar özelliklede cemaatin alt tabanındaki saf ve temiz olan(ben öyle inanıyorum) arkadaşlara soruyorum:Bi araştırırmısınız davasında hak üzere ve haklı olan ama suçlanan kaç islam düşünürü,islam alimi ülkesini terk etmiş ve kaçmıştır.El cevap böyle bir dava adamı hiç yoktur.İdama mahkum edilmiş idam edilmiş,haksız yere hapsedilmiş ama yinede kaçmamışlar.Niye çünkü haklı olduklarını biliyorlar.Peki ya bu paralelciler niye tek tek kaçıyorlar!
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Yardım diye vermişse bundan kime ne adam istediği gibi kullanır kendi parası değilmi.bende geçen senelerde ihh ya bağışladım kimene
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    İstediği gibi kullanabilir öyle mi? Mesela pkk ya yardım edebilir mi?
    Cevapla
  • seyfullah yanık 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem DUMANLI'yı bu siteden şikayet ediyorum. Ekrem DUMANLI,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Ya adam gibi gidecek. Ya da gitmek zorunda kalacak” diyerek tehdit ettiğiğ gibi ayrıca ''Ben sizin üstünüze bindim,birdaha inmem'' lafını sokuşturarak sayın Cumhurbaşkanımızı ve halkımızı aşşağılamıştır.O televizyondaki söylenen sözler haber edilirken, yedi yaşındaki kızım dediki bana:baba Cumhurbaşkanımız nereye gidecek dedi.Kızım bir yere gitmeyecek dediğim halde, hayır baba sen yalan söylüyorsun bu adam (kötü konuşuyor) diyerek çocuğum ağlamıştır.İlk turda %52 oy almış sayın Cumhurbaşkanımıza söylenen bu galiz sözler nedeni ile yüce savcılarımı göreve çağırıyorum.
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    17-25 Aralık dosyaları ile devletime kurumlara, saldıranlar, sizler bu ülkenin düşmanlarısınız.Yıllardır Milletten topladığınız sadaka, fitre, zekat, kurban paralarını önce vakıf adı altında topladınız, sonra bir baktık 2000 li yılların başından itibaren anonim şirkete dönüştürdünüz. Koza ipek vb şahıslara şirket kurdururarak bazı şahısların mülküne çevirdiniz, devlet el koymasın diyerek. Bu paralar milletin hesabına kasaya konmalıdır. Siyaseti hep amaçları için kullandılar, siyaset daha önce durumu fark etmiştir, ancak böyle çöreklenmiş bir yapıyla mücadele etmek kolay olmayacağı için geç kalmıştır.
    Cevapla
  • Dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım olay şu. Bu adam devletin milletin parasını çalmış mı? Devletten ihale alıp devletimizi dolandırmış mı? Kazandığı paraları FETÖ'ye göndermiş. Bence bu bir suçsa yarın bir gün iktidara başkaları gelirse başka dernekleri başka cemaatleri başka tarikatları terör örgütü ilan eder, yapılan tüm bağışları da teröre finansman olarak değerlendirir. Sanki başkalarına da yol gösteriyoruz bu şekilde. Kendi ayağımıza sıkmayalım da...
    Cevapla
  • candost 8 yıl önce Şikayet Et
    fetö resmen bie terör örgütüdür ve buna finansal destek vermekte suctur, aynen herhangi bir sirketin pkk'ya para yardimi yapmasi gibidir, ve üstelik devletine ve milletine zarar vermeyen herhangi bir cemaat neden terör örgütü olarak ilan edilsinki o yüzden endiselenmene gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada