Adana Adliyesi'nde arbede

Adana Adliyesi'nde koridorda küfür ettikleri gerekçesiyle polis tarafından adliyeden çıkartılmak istenen 3 kişi ortalığı karıştırdı.

GİRİŞ 02.09.2015 13:19 GÜNCELLEME 02.09.2015 13:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, 6 Ağustos günü Ahmet R., Orhan R., Mustafa R. ve Ali K., trafik kazasında hayatını kaybeden bir akrabalarının duruşması için eski adliye binasının zemin katındaki 7. Ağır Ceza Mahkemesi önüne geldi.

Duruşma salonu önündeki grup koridorda beklerken mahkemenin sükunetini ve işleyişini tehlikeye düşürecek şekilde gürültü çıkardıkları ve yüksek sesle bağırdıkları iddiasıyla polis tarafından uyarıldı.
Gruptakilerin küfür etmesi üzerine polis, şahısları adliye binası dışına çıkarmak istedi. Bu sırada bir kişinin duvarı yumruklaması üzerine polis gruba coplarla müdahale edince arbede yaşandı. Arbede, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Arbede sırasında yaralandıklarını öne süren 3 polis memuru, Orhan R., Mustafa R. ve Ali K. hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine şahıslar gözaltına alındıktan sonra polise mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Orhan R., Mustafa R. ve Ali K.'nin avukatlarından İlhan Öngör, müvekkillerinin başka bir dava için adliyeye gitmişken, çıkan arbede yüzünden tutuklandıklarını söyledi.

Mustafa R.'nin polise karşı bir eylemde bulunmadığının güvenlik kamerası görüntülerinin tutanağında yazdığını belirten Öngör, Mustafa R.'nin kavgayı ayırmaya çalışırken tutuklanmasına anlam veremediklerini ve dava açtıklarını anlattı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ziz esgi Türkiye sandilar burasi Babayın Bar deyil Adliye ar sen insangibi girse hic kimsede sana tokanmaz ama icindeki wişdan kalmamış yakalananlar bence Dewlet dayrelere kaosyaratmak icin oynadilar bunlar 90 turkiye günaydìn uyşuklar
    Cevapla
  • tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    hakettilerr ellerinize saglık memurlar en iyisini yaptı ev yakmasını masuma yaşlıya zülüm etmesini cocuklara zülümü bilyorlardi ohhhh cok iyi olmuş vur kafasınıkır sınlar daha beter olsunlar hayırdır ya mahkemede olay cıkarmak ne demek daha co şey varda neyse ben susyum bunları siz masum mu sandınız
    Cevapla
  • yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Polise direnen yokki kendi kendine jop saallıyor hemde gereksiz yere...
    Cevapla
  • Fadil 8 yıl önce Şikayet Et
    Hangi dava icin mahkemeye gidersen git ister davalinin yakini isterse bir seyirci ol. Sana mahkemede gürültü cikarma arbede yaratma hakki vermez. Avukatin aciklamasi bile celiskili hatta yüz kizartici. Sen devletin polisini yalanci cikarmaya calisiyorsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'