PKK bunu ilk kez istiyor

Eski AK Parti milletvekili Abdurrahman Kurt, Güneydoğu'da yeniden başlayan çatışmaları değerlendirdi.

PKK bunu ilk kez istiyor
PKK bunu ilk kez istiyor
GİRİŞ 03.09.2015 01:19 GÜNCELLEME 03.09.2015 01:58
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

PKK ile mücadeledeki çatışmalı sürecin bu kez farklı işlediğini dile getiren Kurt, ilk kez PKK'nın çatışmaları durdurmak isteyen taraf olduğunu savundu.
 
Çözüm Süreci'nde 'akil adamlar' arasında görev alan Kurt bölgeden izlenimlerini paylaşırken, öncelikle 'savaşta kazanan olmayacak' tespitini yaptı:

"Hepimizin bildiği bir gerçek üzerinden birbirimizin canını yakmaya devam ediyoruz. Ne PKK silahla bitirilebilir, ne de PKK silahla bir köyü bile ele geçirebilir. İşte bu gerçeğe rağmen insanların canı yakılıyor. Bu savaşın kazananı olmayacak. Bir taraf diğerini sıfırlasa bile olmayacak çünkü içerde bıraktığı yaralar, üzerimizde bıraktığı tahribat onarılması zor bir hale gelecek."
 
'YANI BAŞIMIZDA DÜNYA SAVAŞI VAR'
 
Abdurrahman Kurt, yaşanan çatışmaların Suriye ve Irak'taki karışıklıklardan, Ortadoğu'daki savaştan ayrı değerlendirilemeyeceği görüşünde. 'Türkler ve Kürtler tek başlarına olsalar sorunu çözerler ama yanı başımızda dünya savaşı var' diyen Kurt'a göre, yine de umutsuz olmamak gerekiyor, çünkü halk çatışmadan yana değil:
 
''Kürtlerin son dönemde örgütün eylemlerine yönelik bir kızgınlıkları var. Çatışmalı süreci bitirmek isteyen de PKK. Bu belki de ilk kez oluyor. Ancak sonuç alabilmek için örgütün 90'lardan çıkması gerekir; 'Biz Türkiye'deki silahlı çatışmayı bırakıyoruz, sınır ötesine çekiliyoruz' deseler, onlara sıkılacak kurşunun önünde ben dururum.''

YORUMLAR 21
  • Abdullah ÖZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Ciyaklamaya devam etsiler...Biz de temizlemeye devam edeceğiz...Elebaşlarını ölü yada diri ele geçirelim,diğerleri de ölü yada diri...Bittiği yere kadar...
    Cevapla
  • hunter 8 yıl önce Şikayet Et
    silahı bırakıyoruz dedikleri sözde anlaşmanın olduğu yıl 220 şehit verdik gerisini anlayın işte soysuzların amacını
    Cevapla
  • hunter 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk bunu ilk kez istemiyor.ne zaman başı sıkışsa silahı bırakıyoruz diyor sonra kendini toplayıp tekrar saldırıya geçiyor hainler.bu 1984 ten beri böyle.o yuzden kökünü kazımak gerek
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    bu savaşı ak parti bırakırsa bir daha da oy vermem
    Cevapla
  • Barboros 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkede kanın oluk oluk akmasının ne faydası var çözümsüz bir savaş var her gün vatan evlatları şehit ediliyor. daha kaç çocuk babasız, kaç baba evlatsız kalsın. buna yürek dayanır mı?
    Cevapla
  • Bir UZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Birbirimizi yenemiyoruz. EEEEEE. Daha fazla kan dökülmesin buraları bize bırakın gidin demeye getiriyor. Yok öyle üç köfte 25. Neredeyse bedavaya konacaklar. Bir kere doğuyu ve güneydoğuyu Türkler Kürtlerden almadıki, bileğinin ve yüreğinin hakkıyla Bizans (Rumlar) dan aldı. Tarihte Kürt devleti diye bir devlet vardı da biz mi yıktık. Biz öyle bir şey yapıp oraları size bıraksak bile size yedirirler mi zannediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü