Tutuklanan o gazeteciler serbest kaldı!

ABD merkezli yayın kuruluşu Vice News’un geçtiğimiz hafta gözaltına alınarak tutuklanan iki İngiliz gazetecisi serbest bırakıldı.

Tutuklanan o gazeteciler serbest kaldı!
Tutuklanan o gazeteciler serbest kaldı!
GİRİŞ 03.09.2015 15:09 GÜNCELLEME 03.09.2015 15:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da gelişmeleri takip ederken gözaltına alınan ve 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından, "Silahlı örgüte üye olmayıp bilerek ve isteyerek örgüte yardımdan" tutuklanan Vice News adlı internet haber kanalında görev yapan İngiliz gazeteciler Jake Hanrahan ve Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları için yapılan tutukluluğa itiraz dilekçesi değerlendirildi.

İtirazı değerlendiren Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği iki İngiliz gazetecinin tahliyesine karar verdi.

Hakimlik tercüman Muhammed İsmail Resul'un ise elde edilen dijital veriler tam incelenemediği için tutukluluk halinin devamına karar verdi. Reuters'a bilgi veren bir hükümet kaynağı, "Iraklı mihmandarın tutukluluk hali devam ediyor onunla ilgili İslam Devleti ve terör bağlantısı şüphesi bulunuyor ama iki Vice News muhabiri serbest bırakıldı" dedi.

Tutuklandıktan sonra önce Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderilen İngiliz gazeteciler daha sonra tercüman olmadığı gerekçesiyle Adana Kürkçüler Cezaevi'ne nakledilmişti.

YORUMLAR 7
  • ergenekon 8 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz gazeteciler serbest. Gariban tercüman hala tutuklu. Bir de Türk gazeteciler tutukludur bu ülkede; sahipsiz oldukları için..
    Cevapla
  • cebrail 8 yıl önce Şikayet Et
    öyle olur o işler
    Cevapla
  • Erzincan'lı 8 yıl önce Şikayet Et
    YAHU NEDEN BIRAKIYORSUNUZ? ne yani sütten çıkmış ak kaşıklarmı? Ne işleri var türkiyede. Sınırdışı etsenize maden bırakacaksınız , içeride durmasınlar.. !!
    Cevapla
  • Dikkat 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır nerden emir geldi acaba da bırakıldı ? Gücümüz bukadar işte.
    Cevapla
  • kimyaser 8 yıl önce Şikayet Et
    gasteci degil bunlar ajan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir