IŞİD'in kaçırdığı asker için MİT devreye girdi

Kilis’te, sınır hattında çatışma sonrası kaybolan ve IŞİD'in elinde olduğu bilgisi alınan asker için bütün imkanlar seferber edildi.

IŞİD'in kaçırdığı asker için MİT devreye girdi
IŞİD'in kaçırdığı asker için MİT devreye girdi
GİRİŞ 03.09.2015 17:04 GÜNCELLEME 03.09.2015 17:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, 1 Eylül Perşembe günü saat 18.15 sıralarında Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlerin üzerine IŞİD kontrolündeki Suriye’den açılan ateş sonucu Yusuf Beylem şehit düşmüştü.
 
IŞİD'İN ELİNDE

Çatışma sonrası kendisinden haber alınamayan bir askerin ise sınır hattından G3 piyade tüfeği ile kaçırıldığı öğrenildi. Kaçırılan askerin IŞİD’in elinde olduğu ve El Bab bölgesinde tutulduğuna dair yerel kaynaklardan bilgiler geliyor.
 
TSK TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ
 
Askerin yerinin tespit edilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. İnsansız Hava Araçları, iletişim destek vasıtaları başta olmak üzere bütün teknolojik imkanların kullanılıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) devreye girerek askerin kurtarılması için Suriye’de yerel unsurlarla temas halinde olduğu öğrenildi.
 

Öte yandan, 1 Ocak tarihinde bölgeye 2 kilometre mesafede kaçakçıları takip eden Astsubay Ö.Ö. IŞİD militanlara tarafından kaçırılmış, 4 gün sonra MİT operasyona ile Suriye’den Türkiye’ye getirilmişti.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • Yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz 19 yaşındaki Usame r.a.hı ordunun başına komutan yaptı fatih sultan 20 yaşlarında koca imparatorluğu yönetiyordu çağ açıp çağ kapattı.sen tarihini oku önce sonra yorum yap kardeşim.
    Cevapla
  • seyirci 8 yıl önce Şikayet Et
    ben askerliğimi yaptıktan sonra şu izlenimlerimi paylaşmak istiyorum, tsk gece gündüz eğitim yaptırıyor tamam eyvallah ama silah talimi çok zayıf 3 ay acemilik yaptım 3 mermi attım yok böyle birşey, birde iyi silah kullanan arkadaşlar vardı aramızda bu tip arkadaşları sınıra dikmek lazım silahtan mermi sesinden adamlar korkmuyor, yeni gelen askere eline silah almamış adama mermi kovanı gelse vuruldum zanneder, talimler çok iyi ama silah eğitimi sıfır (0)
    Cevapla
  • alper 8 yıl önce Şikayet Et
    MİT el attıysa o iş tamamdır..
    Cevapla
  • Asker 8 yıl önce Şikayet Et
    20 yasindaki cocugu sinira dikerseniz sokda gecirir sehitte duser kacirilirda sinira rutbeli asker lagzim Tsk nin hatasi
    Cevapla
  • büyükdoğu 8 yıl önce Şikayet Et
    haydi Hakan bey göster hünerinide millet erkek görsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’