Şırnaklılar, PKK'ya karşı askere siper oldu

Şırnak'ta eşi ve çocuklarıyla hastaneden dönerken yolu PKK mensuplarınca kesilen bir uzman çavuş, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Şırnaklılar, PKK'ya karşı askere siper oldu
Şırnaklılar, PKK'ya karşı askere siper oldu
GİRİŞ 03.09.2015 17:41 GÜNCELLEME 03.09.2015 17:43
Bu Habere 204 Yorum Yapılmış

Olay, dün Şırnak'ta Ömer Kabak Meydanı'nda yaşandı. Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında görev yapan ve ismi açıklanmayan bir jandarma uzman çavuş, çocuklarını da yanına alıp, rahatsızlanan eşini hastaneye götürdü.

Şırnak Asker Hastanesindeki muayenenin ardından ailesiyle birlikte şehir merkezine dönen uzman çavuşun yolu, Ömer Kabak Meydanı'ndan geçerken, bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 kişi tarafından kesildi. Bu sırada silahına davranan uzman çavuş, ailesini düşünerek elini silahtan çekti.

Yola geçici engel atan silahlı 4 terörist, uzman çavuşu arabadan indirdi. Araçtan inip kocasının yanına gelen uzman çavuşun eşi, "Öleceksek beraber ölelim" diyerek, teröristlere direndi. Uzman çavuşun çocukları ise olan biteni korku dolu gözlerle arabadan izlediler.

- Vatandaşlar müdahale etti

Bu sırada Ömer Kabak Meydanı'nda yaşananları izleyen vatandaşlar, uzman çavuş ve ailesini korumak için müdahale etti. Ailenin etrafında toplanan bir grup vatandaş, eli silahlı teröristlere direnmeye başladı. Teröristler, sayısı bir anda artan vatandaşları korkutmak için havaya ateş etti. Vatandaşlar, bu kargaşadan yararlanarak jandarma uzman çavuş ve ailesini, bir araca bindirip meydandan uzaklaştırdı.

Şırnaklı vatandaşlar sayesinde kurtulan Jandarma Uzman Çavuş, bölgeden uzaklaştırılırken PKK'lıların arkadan ateş açması sonucu, hafif şekilde yaralandı. Vatandaşlar, ellerindeki silahlara rağmen direndikleri teröristleri bölgeden uzaklaştırdı.

Olayın ardından bölgeye gelen emniyet ve jandarma ekipleri, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

YORUMLAR 204
  • Ne farkeder ki 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar aciz bir devletiz. Sonumuz hayrola
    Cevapla
  • Hörü 8 yıl önce Şikayet Et
    Cok büyük bir operasyon gerek. Her çakıl taşının altna bakilarak.
    Cevapla
  • Huzursuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ömer kabak tümenin yanıbaşı. Nasıl oluyor da o koca tümenden arkadaşlarını kurtarmak için asker çıkmıyor. Askerimizin hayatı halkın şefkatine kalmış.
    Cevapla
  • Ceyar 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt türk kardeştir helal olsun size
    Cevapla
  • ABDULLAH 8 yıl önce Şikayet Et
    şehrin merkezinde güpegündüz saat:15.00 sıralarında silahlı teröristler yol kesiyor. kimse bu nasıl oluyor diye sorgulamıyor. olay sonucunda o mahallede bi operasyon falan da yok. ayrıca olayın aslıda böyle değildir. uzman çavuşun aracını durduruyorlar araçtan indirmeye çalışırken eşi çığlık atmaya başlıyor o sırada sadece 1 vatandaş yapmayın yazıktır günahtır diyor ona sen karışma diyerek havaya ateş açıyorlar bu boşluktan yararlanan u.çavuş aracına binerek kaçmaya başlıyor arkasından da ateş açıyorlar ve omzundan yaralanıyor. araba da arkadaşının arabası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'