Yunus Koca cineyetinde kan donduran ifadeler

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın katil zanlısı cinayeti anlattı.

Yunus Koca cineyetinde kan donduran ifadeler
Yunus Koca cineyetinde kan donduran ifadeler
GİRİŞ 03.09.2015 22:17 GÜNCELLEME 03.09.2015 22:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Koca'nın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, toplanan deliller ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan güvenlik güçlerince Diyarbakır dışında tespit edilen ve gözaltına alınan 2 zanlının, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede işlemleri sürüyor.

Emniyette suçunu itiraf eden zanlılardan Bilgin B'nin, ifadesinde, İstanbul'da 2 ay öncesine kadar muavinlik yaptığını, Yunus Koca'yı da tanımadığını söylediği öğrenildi.

Bilgin B'nin, cinayeti azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Cahit Sivri adını kullanan ve şehir içi servis şoförlüğü yaptığını ifade ettiği Mustafa A'yı, İstanbul'da Esenler Otogarı'nda muavinlik yaptığı 2 yıllık süreçte tanıdığını dile getirdiği belirtildi.

- "Diyarbakır'a gitmeyi kabul ettim"

Mustafa A'nın üzerinde ara ara silah gördüğünü belirten Bilgin B'nin ifadesinde şunları kaydettiği öğrenildi:

"Bir ara bu şahısta Glock marka silah görmüştüm. Bu şahıs yanımda soygun ve benzeri işlerden bahsediyordu. 2-3 haftadan bu yana samimi bir şekilde görüşmeye başladığım Mustafa A. 14 Ağustos'ta otogarda karşılaştığımızda Diyarbakır'da bir adam kaldıracağını söyleyince Diyarbakır'a gitmeyi kabul ettim. Bu görüşmeden 2-3 gün sonra Mustafa A. bana yaklaşık 3 bin 500 lira ve olayda kullandığım silahı getirdi."

- Koca'nın ikametinin etrafında keşif yapmışlar

24 Ağustos'ta görüştükleri ve cebinde yüklü miktarda para bulunan Mustafa A'nın kendisine 200 lira harçlık verdiğini ve elinde de olayda kullandığı tabancanın beze sarılı vaziyette durduğunu anlattığı ifade edilen Bilgin B'nin Mustafa A. ile otobüsle Şanlıurfa'ya oradan da Diyarbakır'a geldiklerini belirttiği öğrenildi.

Bilgin B'nin, Mustafa A'nın kendisine 25 Ağustos günü eczacı Koca'nın iş yerini gösterdiğini, 27 Ağustos'ta ismini olay nedeniyle öğrendiği Koca'nın ikametinin bulunduğu yere gittiklerini anlattığı ifade edildi.

Koca'nın ikametinin etrafında keşif yaptıklarını, ikametinin bulunduğu sokakta aracının olduğunu gördüklerini anlattığı belirtilen Bilgin B'nin aynı gün Koca'nın iş yerinin bulunduğu yere gittiklerini ifade ettiği öğrenildi.

- "Kafasına 3, kalbine bir, cinsel organına da bir el patlatacaksın"

"Mustafa A. bana tabancayı vererek, 'Sen ikametinin olduğu yere git. Ben burada bekliyorum. Şahıs çıktığı anda sana haber vereceğim, sen onu indirirsin' dedi. Mustafa A, 'kafasına 3, kalbine bir, cinsel organına da bir el patlatacaksın. Geriye kalan kurşunu da arkadan sana saldıran olursa sıkarsın' dedi" ifadelerini kullandığı öğrenilen Bilgin B'nin, Koca'yı gördüğü halde silahını, cesaret edemediği ve paniklediği için çekemediğini anlattığı belirtildi.

Mustafa A'nın "git işini bitir" dediğini öne sürdüğü öğrenilen Bilgin B'nin ifadesinde, Koca'yı ve aracını gördüğü halde vuramadığı için Mustafa A'ye birçok kez Koca'yı görmediğini öne sürdüğü görüldü.

Bilgin B'nin ifadesinde, "Ertesi gün internetten nöbetçi eczanelere baktım. Yunus'un iş yerinin nöbetçi olduğunu öğrendim. 24.00'te eczanenin bulunduğu caddeye Mustafa A. ile gidip, 02.00 sıralarına kadar bekledik. Yunus eczaneden çıkmadı. Vurma fırsatı bulamayınca otele döndük" dediği öğrenildi.

Bilgin B'nin sonraki günlerde de eczanenin önünde beklediğini ancak Mustafa A'ya Koca'yı gördüğünü söylemediğini öne sürdüğü belirtildi.

"Bir ara o civarda otururken Yunus'un aracı gözüme ilişti. Ben de silahı da üzerime alarak Yunus'un ikametinin bulunduğu yere gittim. 2 saat bekledim. Yunus aracını park ettikten sonra ikametine çıktı. Mustafa A. sorduğunda Yunus'un gelmediğini söyledim" ifadelerini kullandığı belirtilen Bilgin B'nin Mustafa A'nın kendisine bir sürprizi olduğunu, hediye aldığını söylediğini, onun isteği üzerine 2 bira alıp otele gittiğinde kendisine gösterilen 10 cesaret verici haptan birini içtiğini, birini de Mustafa A'nın içtiğini anlattığı öğrenildi.

- 6 gün keşif yapıp 7'nci gün 4 el ateş etmiş

Bilgin B'nin, olaydan bir gün önce 31 Ağustos günü silahın kendisinde olduğunu anlattığı, Mustafa A'nın ise otele döndüğünü belirttiği ifade edildi. Bilgin B'nin, Koca'yı iş yerinin önünde 6 gün takip edip 7'nci gün 4 el ateş ederek öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Koca'nın aracının iş yerinin önünde park halinde olduğunu dile getirdiği kaydedilen Bilgin B'nin Koca'yı görmek için eczaneye girdiğini anlattığı belirtildi.

Bilgin B'nin, "Bir ilaç istedim. Dışarı çıkıp, 10 dakika sonra eczaneye gelip ilacı yanlış aldığımı söyledim. Amacım şahsı iyi görmekti. O sırada Yunus dışarı çıktı. Arabanın yanına yaklaştığında silahı çıkartıp Yunus'un üzerine doğru üç el ateş ettim. Yunus araç içerisinden çıkarak yere yığıldı. Yere yığıldıktan sonra bir el daha ateş ettim ve olay yerinden Sur içi istikametine doğru kaçtım. Mustafa A'yı arayarak işi bitirdiğimi söyledim' dediği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • abdulkadir gül 8 yıl önce Şikayet Et
    erkeklikmi bu
    Cevapla
  • bir vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle güzel insanlara nasıl kıyabiliyorlar. mekanı cennet, katillerinin mekanı ise ebedi cehennem olsun inşaallah
    Cevapla
  • şehitler ölmez... 8 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel senaryo yazmışalr !
    Cevapla
  • dogan 8 yıl önce Şikayet Et
    Cahil insan doldu bu ulke cezalarda caydirici degil ohh biraz yatsr cikar olan maktul ve yakinlarina oldu
    Cevapla
  • Selim Keskin 8 yıl önce Şikayet Et
    yeminle idam şart artık. bu durumda bir kaç sene yatar çıkar. ya da bu türleri kim vurduya götürecek bir örgüt kurmak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk