Aylan Kurdi'nin halası gözyaşlarına boğuldu

Ölümü ile tüm dünyayı sarsan 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin Kanada'da yaşayan halası Tima Kurdi gözyaşlarına boğuldu.

 Aylan Kurdi'nin halası gözyaşlarına boğuldu
Aylan Kurdi'nin halası gözyaşlarına boğuldu
GİRİŞ 04.09.2015 11:07 GÜNCELLEME 04.09.2015 11:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ölümüyle dünyada Suriyeli göçmenlerin sembolü haline gelen 3 yaşındaki Aylan Kurdi, birlikte yaşamını yitirdiği annesi Rihan ve kardeşi Galip Kurdi ile birlikte Sabah saatlerinde İstanbul’dan kalkan tarifeli uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanı’na getirildi.

Uçaktan inen ve burada yetkililer tarafından karşılanan Zahim Kurdi, eşi ve 2 çocuğunun cenazeleri 2 ayrı cenaze aracına konuldu. Zahim Kurdi de kendisine tahsis edilen minibüsle Kobani’ye gitmek üzere Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın bulunduğu Suruç ilçesine hareket etti. Cenazelerin son yolculuğuna götürülüşü sırasında polis ekipleri de zırhlı araçla konvoya eşlik etti.
 
KANADA İLTİCA TALEBİNİ REDDETMİŞ
 

Öte yandan 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin ailesini Kanada’nın kabul etmediği de ortaya çıktı. Kanada’da yayımlanan National Post gazetesinin haberine göre Abdullah Kurdi’nin kız kardeşi Tima Kurdi, 20 yıl önce Kanada’nın Vancouver şehrine yerleşti. Suriye’de savaş nedeniyle aile Kanada’ya iltica etmek istedi. Fakat pasaportları olmadığı için Birleşmiş Milletler (BM) sistemine mülteci olarak kaydedilmediler; Türkiye’den çıkış vizesi alamadılar. 


 
PARA TOPLADILAR
 
Kurdi ailesi mevcut durumu göz önüne alarak Kanada’da yerleşik birinin finansal açıdan kefil olduğu G5 vizesine başvurdu. Tima Kurdi, National Post’a “Onlara sponsor olmaya çalıştım. Arkadaşlarım ve komşularım bankaya depozito yatırabilmem için para topladı. Fakat onları çıkaramadık bu yüzde bota bindiler” dedi. Kurdi ailesinin mülteci statüsü kazanmasına engel olan koşullar bu sefer de Kanada vizesi için önlerine çıktı. Haziran ayında ailenin başvurusu reddedildi. 
 
HALA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 

Hatta, Port Moody-Coquitlam bölgesinin milletvekili Fin Donnelly’nin Kurdi ailesinin dosyasını Göç Bakanı Chris Alexander’a elden vermesi de sonucu etkilemedi. Teema Kurdi, acı haberi önceki gün sabaha karşı aldığını söylerken “Türkiye’deki kiralarını bile ben ödüyordum. Bu yüzden bota bindiler” dedi. Yeğenlerinin fotoğraflarına bakınca gözyaşlarına boğulan hala "Kardeşimin eşiyle bir hafta önce konuştuk. Bana sudan korktuğunu söyledi. "Bir şey olursa yüzme bilmiyorum" dedi. Ama sanıyorum bunu hep birlikte yapmaya karar verdiler" diye konuştu. 
 
DEDE KONUŞTU: GİTMEYİN DEDİM...
 
Bodrum’da cansız bedenleri sahile vuran Aylan Kurdi ile Galip Kurdi’nin dedesi Şeho Şen Kurdi,
“Yaşananlara ve torunlarımın ölümüne ne desem az olur. O kadar ısrar ettim. Gitmeyin, Kobani’ye geri dönün dedim. Ancak beni dinlemediler. Damadım Abdullah ısrarla Almanya’ya gideceklerini söyledi. Torunlarımın sahile vurmuş cesetlerini görünce içim parçalandı’’ dedi.
 

YORUMLAR 22
  • çaldıran 8 yıl önce Şikayet Et
    KANADA İLTİCA TALEBİNİ REDDETMİŞ.....aaa niye reddetmişki kanada ,son derece sekuler bir model,zarardan çok faydası olur dominyon kanada,ya?????
    Cevapla
  • doğrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    fotoğrafı gördüğüm zamanki duygularımı asla tarif edemem.... ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.... YAŞASIN ... YAŞASIN... CEHENNEM...
    Cevapla
  • chp pkk dır 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt olunca dünya ayağa kalkıyor.eğer ölen türk arap diğer mazlum milletlerden olsa ses çıkarmazlar.bu olayda algı operasyonu yapıyor malum çevreler.dünyanında canı cehenneme.
    Cevapla
  • Medya kuklaları 8 yıl önce Şikayet Et
    Medya sömürdü çocukları. Ailesininde umursadığını sanmıyorum palavra bu gözyaşları. Sen ne arıyorsun denizde otur oturduğun yerde. Ailesi öldürdü çocukları, savaş değil. Medya kullanıyor bunları YPG sömürüsü başka birşey değil.
    Cevapla
  • Biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen çoluk çocuğumuzu böyle ölümlerden muhafaza et.Şu yaşıma kadar beni bu kadar etkileyen başka bir olay olmadı. Evet insan ölür doğasında var, anlaşamayız şavaşırız ve ölürüz.ama çocuklar savaşmayı da savaştan kaçmayı da bilmiyorlar onların ölmeye hakkı yok.allah sebep olanları kahreylesin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?