Şehit emniyet amiri son yolculuğuna uğurlandı

Mardin Dargeçit’te şehit edilen emniyet amiri İbrahim Halil Aksoy, Alanya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit emniyet amiri son yolculuğuna uğurlandı
Şehit emniyet amiri son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 04.09.2015 12:57 GÜNCELLEME 04.09.2015 12:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dün akşam saatlerinde Alanya’ya ulaşan şehidin cenazesi morga kaldırıldı. Şehit Aksoy’un cenazesi bugün saat 10.00 sıralarında Emine Özmüftüoğlu Camisine getirildi. Cenaze namazına şehidin eşi Aysun Aksoy, oğulları Mehmet ve Cengiz ile , Alanyalı eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Antalya Milletvekilleri Sena Nur Çelik, Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Garnizon Komutanı Serkan Akbaba, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nail Tavlı, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum ve derneklerin başkanları ile şehidin görev arkadaşları ve yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Cenaze namazını kıldıran Antalya İl Müftüsü Osman Artan yaptığı konuşmada "El Kahhar" duasından bir bölüm okudu.

Osman Artan, duadaki şu sözlere yer verdi; "Bunları Allah ıslah etsin, ıslah olmazlar ise Allah bunları kahretsin." Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi helallik alınmak üzere Kızlarpınarı mahallesindeki evine getirildi. Cenaze evin önüne getirildiği dakikalarda yüreği bu acıya daha fazla dayanmayan şehidin annesi Emine Aksoy fenalık geçirdi. Evde bulunan sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Emine Aksoy, Özel Alanya Anadolu Hastanesine kaldırıldı. Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Alanya Belediye Mezarlığı Garnizon Şehitliğine getirildi. Şehit Aksoy’un cenazesini burada ilk karşılayan geçen ay Mardin’in Midyat ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen dört yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ın ailesi oldu. Şehit Aksoy, burada dualar içinde toprağa verildi.

ÜÇ POLİSLE BİRLİKTE ŞEHİT EDİLDİ

Alanya’da 13 yıl görev yapan ve emekli olduğunda Alanya’da yaşamak istediği için bir ev satın alan geçmişi başarılarla dolu Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy (45), dün ihbar üzerine yanan bir okul inşaatına 3 görev arkadaşı ile giderken, aracın geçiş noktasında teröristler tarafından döşenen bir mayının patlatılması sonucu şehit oldu. Şehit Emniyet Amiri Aksoy’un cenazesi binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Alanya Belediye Mezarlığı Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.

Olay, dün sabah saat 06.30 sıralarında Mardin’in Dargeçit İlçesinde meydana geldi. İlçe girişinde inşaatı devam eden bir okulda teröristler yangın çıkardı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibinin güvenliğini sağlamak için giden polis ekibinin bulunduğu zırhlı araç geçerken teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araç hasar görürken, patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri evli ve iki çocuk babası İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu.

ACI HABER ALANYA’YI YASA BOĞDU

Şanlıurfalı olan evli ve iki çocuk babası Aksoy’un şehit olduğu haberi eski görev yeri ve annesinin yaşadığı yer olan Alanya’ya ulaştı. Acı haber ailesi, komşuları ve 13 yıl görev yaptığı Alanya Emniyet Müdürlüğündeki görev arkadaşlarını yasa boğdu. Aksoy, 1 yıl önce Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Büro Amirliğinde Başkomiser olarak görev yaparken, emniyet amiri olarak Mardin Dargeçit’e tayin oldu.

ŞEHİDİN EVİNE TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Şehit İbrahim Halil Aksoy için Alanya ilçesi Kızlarpınarı mahallesindeki Ezgi apartmanı önünde belediye ekiplerince taziye çadırı kuruldu ve şehidin evine Türk Bayrağı asıldı. Aksoy’un eski görev yeri olan Alanya’daki evindeki cenaze hazırlıklar ise komşuları tarafından gerçekleştirildi. Erdal Sandal adlı komşusu, 8-10 yıldır mahallede komşu olduklarını söyledi. Evinin anahtarının kendilerinde olduğunu belirten Sandal, "Geçici görevle Mardin’e gitti. İki çocuğu vardı. Yaşlı bir de annesi var, ona da bakıyordu. Geri döneceğim diye gitti. Alanya’yı seviyordu. Aracını sattı. Orada binemem diye" dedi. Sandal, şehit polisin aslen Urfalı olduğunu belirterek, terörün Urfalı, Alanyalı dinlemediğini sözlerine ekledi.

TAZİYE EVİNE AKIN ETTİLER

Şehit Aksoy’un, Kızlarpınarı mahallesindeki taziye evi gün içerisinde başsağlığı dilemek için gelenlerle doldu taştı. Taziye evine gidenler arasında Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve Alanya Müftüsü Mustafa Topal da yer aldı.

GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU

Alanya’da görev yaptığı 13 yıl boyunca İstihbarat Şube Müdürlüğü görevini yürüten Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, Türkiye çapında bir çok başarılı operasyona imza attı. 18 Kasım 2011’de, Mersin’in Aydıncık ve Tarsus ilçelerinde terör örgütü PKK’nın Amanos ekibinin yakalanmasında, 8 Eylül 2012’de İzmir’in Foça İlçesinde 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili terörist Yunus Ç’nin yakalanması ve Alanya Kalesinde 11 kilo 200 gram A4 plastik patlayıcı, 20 el bombası, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 kalaşnikof ve bunlara ait 20 şarjör ve 600 merminin ele geçirildiği operasyona olayı aydınlatan ekibin başında yer almıştı. Şehit emniyet amiri, bu operasyonlarda gösterdiği üstün başarılar nedeniyle dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in elinden

Hizmet Başarı Belgesi almıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • DİKKATLİ 8 yıl önce Şikayet Et
    mezarında rahat uyu amirim allahın izniyle kanını meslektaşlarımız yerde koymayacaktır. Sen şehitlik mertebesindesin peygamberimize bizlerden selam söyle...Tüm şehit meslektaşlarımıza ve askerlerimize Allahımın rahmet ve şefkati üzerlerine olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer