Mardin'de PKK'ya tepki yürüyüşü

Kent merkezinde bir grup, 4 polisin şehit olduğu saldırı nedeniyle "teröre karşı tepki ve terörü lanetleme" yürüyüşü düzenledi.

Mardin'de PKK'ya tepki yürüyüşü
Mardin'de PKK'ya tepki yürüyüşü
GİRİŞ 04.09.2015 20:01 GÜNCELLEME 04.09.2015 20:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mardin'de bir grup, terör örgütü PKK mensuplarınca Dargeçit ilçesinde yola döşenen patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucunda 4 polisin şehit olduğu saldırı nedeniyle "teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek" için yürüdü.

Mardin'de Emniyet Müdürlüğü yakınlarında toplanan vatandaşlar, Dargeçit'te Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ve polis memurları Ahmet Akkalın, Mehmet Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu'nun şehit edildiği terör saldırısına tepki gösterdi.

Tepkisini dile getirmek isteyen vatandaşlar, araçlara binerek Türk bayrakları ile şehir turu attı.

Korna çalarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Askere polise kalkan eller kırılsın" "Kahrolsun PKK" sloganları atan grup, Yeşilli ilçesinden Mardin Karayolları Parkı'na kadar araçla tur attı.

Burada araçlardan inerek "teröre lanet" yürüyüşünü devam ettiren grup, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Bu sırada, gruba destek veren bazı vatandaşların evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı astığı, alkışlarla destek verdiği görüldü.

Grup adına açıklamada yapan vatandaşlardan Mehmet İhsan Kabak, terör saldırılarını lanetledi.

Şehitleri rahmetle andıklarını belirten Kabak, "Bu ülke asla sahipsiz değildir. Bu ülkeyi kanla kazandık. Kanla kazanmayı biliriz tekrar. Bu ülkeyi vatan hainlerine asla bırakmayacağız. Gerekirse canımızı feda ederiz" dedi.

Polis eşi olduğunu söyleyen bir kadın ise şöyle konuştu:

"Bir Kürt ve polis eşi olarak kahrolsun PKK diyorum. Yeter artık düşün yakamızdan. Allahınızdan bulun başka bir şey demiyorum. Gözyaşları dinsin artık. Soyunuz kurusun inşallah. Eşimizi göreve gönderdiğimiz zaman sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeter artık."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • oğuz 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun,bölge halkında ha umut var.devletimiz bu vatan severleri koruyup kollamalı.
    Cevapla
  • Sivasli 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun Rabbim birlik ne duzenimizi bozmaz inşallah.muslumanlarda kürt sorunu yok ermeniye yahudiye usaklik sorunu var.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    bölge halkını pkk zorbalığından koruyacak şey silahlarımızdır operasyon ve silahlı mücadele vermektir. daha fazla operasyon yapmalıyız saldırı beklememeliyiz böle halkını korumak için bunu müslüman kürt halkının selameti için yapmalıyız.
    Cevapla
  • kandırıyorlar 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar diyarbakırda mardinde şırnakta sadece kürtler yaşıyor zannediyorlar. en kalabalık oldukları yerlerde bile yüzde 30 40 ı türk bir o kadarda arap var. bütün pkklıları ihbar ediyorlar. eyleme katılanların içinde polisler, askerler ve mitçiler var. hdp nin idarecilerinin içinde de mit çiler ve polis istihbaratı var. kuzey ırakta pkk nın olduğu kritik yerlerde mit ve askeri istihbarat var. her kahvede mit polis ve askeri istihbarat var. pkklı safları kandırıp öldürtüyorlar.
    Cevapla
  • Tarık Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Yiğitlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!