Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih sonuçları

Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih sonuçları
Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih sonuçları
GİRİŞ 06.09.2015 09:40 GÜNCELLEME 06.09.2015 09:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık önlisans alanlarından mezun olanların lisans tamamlama tercih sonuçları için dün bir açıklama bekleniyordu ancak YÖK’ten lisans tamamlama ile ilgili gelen açıklama kayıt işlemlerine dair oldu. Bilindiği gibi lisans tamamlama programları için kayıt işlemleri 7-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak ki bu nedenle tercih sonuçlarının bugün ilan edilmesi bekleniyor. YÖK tarafından yapılan açıklamada, kayıtların 7 Eylül'de yapılacağı belirtildi.Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Sağlık lisans tamamlama sonuçlarını belirttiği tarihte açıklayamayınca ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. Sonuçların ise bir an önce açıklanması bekleniyor.

Bilindiği gibi 19.11.2014 tarih ve 6569 sayılı Kanunun geçici madde 69 da " Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır.

Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir “ hükmü uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun olağan planlamalarının dışında, kanuni zorunluluk olarak sağlık alanında lisans tamamlama yapılacaktır. Lisans tamamlama alanı kanunla belirlenmiş olup bu tamamlamada yine ilgili kanunda uzaktan eğitim yöntemine de yer verilmiştir.

Bu konuyla ilgili olarak, belirlenen sağlık alanlarında 03-18 Ağustos 2015 tarihlerinde başvurular alınmış olup başvuru sayısı 100.305'tir. 25-30 Ağustos 2015 tarihlerindeki tercih döneminde adaylardan 79.949 kişi tercih yapmış olup yerleştirme işlemlerini müteakip 07-11 Eylül tarihlerinde ilgili üniversitelere kayıtlar yapılacak ve eğitimler başlayacaktır.

Yerleştirme işlemleri not ortalamasına göre yapılacak olup yaklaşık 40 bin kişilik kontenjana 2015-2016 eğitim – öğretim yılında yerleşemeyenler müteakip yıllarda lisans tamamlama yapabileceklerdir.

Lisans tamamlama eğitimleri kanunun çizdiği çerçevede uzaktan öğretim de dâhil üniversitelerimizce belirlenen çeşitli yöntemlerle verilecek olup alanına, müfredatına uygun şekilde yürütülecektir.

Sağlık alanında teorik eğitimlerin bir kısmı uzaktan eğitim yöntemleriyle verilse bile büyük önem arz eden uygulamalı eğitimler yüz yüze yapılmak durumundadır. Uygulamalı eğitimler için üniversitelerimizin sağlık uygulama araştırma merkezleri (üniversite hastaneleri) yanı sıra Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler de üniversitelerimizin ilgili birimlerinin sorumluluğunda kullanılabilecektir.

SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

YÖK'ÜN LİSANS TAMAMLAMA BAŞVURU DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

Lisans tamamlama ile alakalı merak edilen sorular ve cevapları aşağıda;

Lisans tamamlama başvurularını kimler yapabiliyor?

Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Bu tarihlerde kayıtlarını yaptırmanlar haklarını kaybetmiş olacaklar. Tüm başvuranların Lisans tamamlama yapıp yapamayacağı ile ilgili olarak ise duyuruda mezun sayısı ve üniversite kapasiteleri karşılaştırıldığında bunun mümkün olamayacağı gibi bir ifade yer almıştır. Diploma notunun kayıt için bir esas olabileceği ihtimali vardır. Fakat bu konu ile ilgili tüm ayrıntılar 24-28 ağustos tarihleri arasında yerleştirmeye ilişkin esasların yayınlanmasıyla ortaya çıkacaktır.

Not: ilk başvuru e-devlet şifresi ile yapılacağından, hala e devlet şifrelerini almayanlar varsa bir an önce temin etmelidirler.

 

Sağlık Önlisans Alanlarından Mezun Olanlara Lisans Tamamlama ile İlgili Duyuru (23.07.2015) 19/11/2014 Tarih ve 6569 Sayılı Kanun'un Geçici Madde 69'u uyarınca, aşağıda yer alan ön lisans programlarından 19.11.2014 tarihine kadar mezun olan adaylar için lisans tamamlama programları açılacaktır.

2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular e-Devlet şifresiyle 3 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacaktır. Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecektir. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacaklardır.

Tercihler 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında aynı internet adresinden alınacaktır. Tercih işlemleri sırasında ön lisans alanlarına göre hangi alanlarda lisans tamamlama programları açılacağı, programların yer alacağı üniversiteler ile kontenjanları ve yerleştirmeye ilişkin esaslar yayımlanacaktır.

Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015 tarihine kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca posta yolu ile gönderilmeyecektir. Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır.

İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacaktır. Söz konusu kanun uyarınca 19.11.2014 tarihine kadar aşağıda belirtilen ön lisans programlarından mezun olanların sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve eğitim-öğretimin niteliğinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler dikkate alındığında bütün başvuruların kpsshaberleri.net karşılanamayacağı hususu göz önünde bulundurularak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yerleştirilemeyen adaylar için takip eden yıllarda lisans tamamlama programları açılmaya devam edilecektir.

Lisans Tamamlama Programlarına Başvuru Yapabilecek Ön Lisans Programları

Acil Yardım
Acil Yardım Teknikerliği
Acil Yardım Teknikleri
Adli Tıp
Adli Tıp Teknikerliği
Ağız Diş Sağlığı
Ağız ve Diş Sağlığı
Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği
Ambulans ve Acil Bakım
Ameliyathane Hizmetleri
Ameliyathane Teknikerliği
Anestezi
Anestezi Teknikerliği
Cerrahi Teknikerliği
Çevre
Çevre Sağlığı
Diş Protez
Diş Protez Teknikerliği
Diş Protez Teknolojisi
Diş Teknik Sekreterliği
Diyaliz
Ebelik
Eczane Hizmetleri
Eczane Teknikerliği
Elektronörofizyoloji
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
Evde Hasta Bakımı
Fizik Tedavi
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Fizyoterapi
Hastane Yönetimi ve Organizasyon
Hemşirelik
Hidroterapi
İlk ve Acil Yardım İ
ş ve Uğraşı Terapisi
Laborant ve Veteriner
Sağlık Nükleer
Tıp Teknikleri
Odyometri
Optisyenlik
Ortopedik
Protez ve Ortez
Otopsi Yardımcılığı
Paramedik
Patoloji Laboratuvar
Patoloji Laboratuvar Teknikleri
Perfüzyon
Perfüzyon Teknikleri
Podoloji Protez ve Ortez Radyoloji
Radyoterapi
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sağlık Yönetimi Sağlık Memurluğu
Sağlık Teknikerliği
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
Tıbbi Laboratuvar
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
Veteriner
Sağlık Teknikerliği
Yaşlı Bakımı
Yaşlı Bakım Hizmetleri
Yaşlı Hizmetleri Bakımı

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    bu zulumdur çünkü bu böülümü 4-5 yıl okuyan öğrenciler ve mezunlarına haksızlıltır yahu bu nasıl adalet allah aşkına adam beleşten yatay geçiş yapıp asıl eziyeti çeken kişilelerle aynı haklara sahip oluyor hey yüce allahım sen bu hukuksuzlardan hakımızı al
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı