Sahile vuran bebek Aylan Kurdi kimdir?

Aylan Kurdi kimdir? Bottan düşerek annesi ve ağabeyiyle yaşamını yitiren Aylan’ın sıkıca tutunduğu babasının ellerinden kayıp gitti

Sahile vuran bebek Aylan Kurdi kimdir?
Sahile vuran bebek Aylan Kurdi kimdir?
GİRİŞ 06.09.2015 09:45 GÜNCELLEME 06.09.2015 09:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aylan Kurdi kimdir? Bodrum kıyısında bir fotoğraf çekildi. O fotoğraf insanlığın bittiği yerde olduğumuzun resmiydi. Görenlerin içi parçaland.ı İşte hiç kimsenin kolay kolay unutamayacağı o fotoğrafın, 2 yaşında ölüm yolculuğuna çıkan Suriyeli Aylan'ın hikayesi geliyor şimdi ekranlarınıza.Peki Aylan Kurdi kimdir? İşte tüm detaylar haberimizde.

Bodrum’da 8’i çocuk 12 kişinin öldüğü umut yolculuğunda ikinci bottaki faciada eşi 27 yaşındaki Zahim Kurdi, oğulları 2 yaşındaki Aylan Kurdi ile 3 yaşındaki Galip Kurdi’yi yitiren ve kendisi bitkin halde sahile ulaşan baba Abdullah Kurdi, ifadesinde o geceyi anlattı. Abdullah Kurdi ifadesinde şunları anlattı:

"Daha önce iki kez organizatörlere para vermiş ve İstanköy Adası’na geçmek istemiştik. Birisinde Sahil Güvenlik ekipleri bizi yakaladı. Serbest kaldık. Diğerinde organizatörler sözünde durmadı ve botu getirmedi. Bu kez kendi olanaklarımız ile botu temin ederek kürek çekerek geçmeye çalıştık. Sahilden 500 metre kadar açıldıktan kısa bir süre sonra bot su almaya başladı. Ayaklarımız ıslanıyordu. Su arttıkça panik başladı. Ayağa kalkınca olanlar oldu. Can yeleklerimiz vardı ama ayağa kalkanlar nedeniyle bot birden alabora olup ters döndü. Eşimin ellerinden tutuyordum. Çocuklarım ellerimin arasından kaydı. Bota tutunmaya çalıştık. Havası gittikçe söndü. Gecenin karanlığında herkes bağırıyordu. Bu nedenle sesimi çocuklarıma ve eşime duyuramıyordum. Herkes çığlık çığlığaydı. Işıklara bakarak karaya doğru yüzmeye çalıştım. Karaya çıktığımızda eşimi ve çocuklarımı aradım bulamadım. Korkudan kaçtıklarını düşündüm, Bodrum’a geldik. Sonra şehirde buluştuğumuz noktaya gelmediklerini görünce hastaneye giderek acı haberi aldım."

 

 

KANADA TEKLİF ETTİ AMA...

Baba Abdullah Kurdi, cenazeleri almak için geldiği Muğla Adli Tıp Kurumu’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kobani’de berberlik yaptığını açıklayan Kurdi, savaş nedeniyle 4 yıl önce ailesi ile birlikte Türkiye’ye yerleştiğini söyledi. Bodrum’a 10 gün önce geldiğini açıklayan baba Abdullah Kurdi, “Savaştan dolayı kaçıp geldiğimiz Türkiye’de, bütün dünyanın bizi görmesini ve duymasını istiyoruz. Ben böyle bir acı yaşadım. Biz sonraki insanların yaşamaması için bu açıklamayı yapıyorum. Ablam Kanada’da. Bu haberler çıktıktan sonra ablam Kanada’da televizyon programına katıldı. Kanada hükümetinden bu ülkeye gelebileceğim yönünde bir teklif aldım. Kanada’ya gidebileceğime dair bir teklifti bu. Ama bu saatten sonra gitmek istemiyorum. Cenazeleri Şanlıurfa Suruç ilçesi, oradan da Kobani’ye götüreceğim. Ben de bundan sonra yaşamımı orada sürdüreceğim” dedi.

KOBANİ’DE DEFNECECEK

Baba Kurdi’nin Muğla Adli Tıp Kurumu’nda bulunan iki çocuğu ile eşinin cenazesinin alacağı ve Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine götürerek toprağa vereceği kaydedildi.

Bu arada ölen anne Zahim Kurdi’nin cesedinin saat 04.30’da çocuklarından 100 metre uzaklıkta sahile vurduğu belirtildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde aralarında 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de bulunduğu 12 kişinin öldüğü faciayla ilgili organizatör olduğu ileri sürülen Suriye uyruklu dört kişi gözaltına alındı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, dün akşam saatlerinde sekizi çocuk 12 kişinin öldüğü faciayla ilgili organizatör olduğu iddiasıyla Suriye uyruklu dört kişiyi gözaltına aldı. Biri tekne kaptanı olan şüphelilerin sorgularının sürdüğü, işlemlerinin ardından 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep vermek' ve 'Göçmen kaçakçılığı suçlaması'yla adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İNSAN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Öte yandan ekipler; göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yaptıkları çalışma sonucu geçen salı günü Gümbet sahilinde operasyon düzenledi. Kaçakların denize açıldığı bölgede biri Suriyeli O.E. (34), M.A. (41), B.A. (30), İ.C. (39) adlı dört kişi gözaltına alındı. Zanlılar, bugün adliyeye sevk edildi.

AYLAN KÜRDİ’NİN HABERİ DÜNYA BASININA NASIL YANSIDI?

Yürek burkan Aylan Kürdi’nin hikayesi son zamanlarda gittikçe artan göçmen sorunun içler acısı halini bir kez daha dünyaya gösterdi. Hayata tutunabilmek için bir botla çaresizce denize açılan binlerce kişi umut yolculuğunda hayatını kaybetti.
İngiliz gazeteleri arasında sadece Independent, Aylan'ın sahile vuran cansız bedenini kullanırken, diğer gazeteler minik çocuğu bir Jandarma'nın kollarında yansıtan fotoğrafı tercih etti. İskoç gazetesi The National da Independent'la aynı kareyi sundu.

YORUMLAR 1
  • yami yama 8 yıl önce Şikayet Et
    her aklıma geldiğinde ve çocugun resmini gördüğümde gözlerim doluyor.Allah babasına sabır versin.o çocugun yeri sıcak yatağı ve oyuncakları.böyle olmamalıydı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri