Terör dev enerji yatırımlarını da vurdu

Terör enerji yatırımlarını vurdu. Toplamda Keban Barajı'ndan daha büyük kapasiteye sahip 20 baraj inşaatı terör nedeniyle sıkıntıya girdi

Terör dev enerji yatırımlarını da vurdu
Terör dev enerji yatırımlarını da vurdu
GİRİŞ 05.09.2015 14:28 GÜNCELLEME 05.09.2015 14:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleştirdiği eylemlerle, bölgenin kalkınmasını, tarımın gelişmesini ve enerji açığının kapatılmasına yönelik yatırımları durma noktasına getirdi. Özellikle hidroelektrik santralleri hedef alan terör örgütü nedeniyle 20 hidroelektrik santrali (HES) sıkıntıya girdi.

Yatırımcıları tehdit eden, iş makinelerini ateşe veren ve çalışanlara saldırılarda bulunan terör örgütü, ekonomik gelişmenin de önünü tıkadı. Yapılan tehdit, sabotaj ve saldırılar nedeniyle Şırnak'ta 2, Van'da 4, Bingöl'de 4, Batman'da 1, Siirt'te 2, Muş'ta 3 ve Hakkari'de 4 HES projesi ile ilgili yatırımcılar mağdur edildi. Söz konusu 20 HES'in tamamlanması ve hizmete girmesiyle birlikte toplam kurulu gücü 1444 Megawat (MW) olan bir enerji ağı ortaya çıkacak. Analistler, 3-4 ilin elektriğini sağlayan ve Türkiye'nin ikinci büyük barajı olan Keban'ın kurulu gücünün 1.330 MW olduğunu hatırlatarak Türkiye'nin kaybına dikkat çekiyor. Türkiye'nin toplam kurulu enerji gücünün 70 bin MW olduğunu ifade eden uzmanlar, engellenmeye çalışılan 20 HES'le birlikte, yüzde 2 civarında bir artışın önüne geçildiğini kaydettiler. 

EPDK ÇÖZÜM ARIYOR 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), terörün sebep olduğu mağduriyeti gidermek için lisanslar için süre uzatımı, tadil ya da sonlandırma taleplerini değerlendiriyor. 

BÖLGE İSTİHDAMI ARTACAKTI

Terörün, bölgenin geleceğini ateşe attığını belirten EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Yatırımcımızın yanında olmak için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. İnşallah yaşanan terör olayları en kısa zamanda son bulur. Tüm projeler en kısa zamanda hayata geçer. Bu yatırımlar hiç şüphesiz bölge insanının istihdamına da hizmet edecektir" dedi. (Sabah)

YORUMLAR 16
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    o bölgeye elektrik vermeyeceksin kardeşim .
    Cevapla
  • Hasan Ata 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörle mücadele kanununu çıkaramıyorsan teröristi gördüğün yerde vuracaksın hukukun başına bela etmeyeceksin. Başka türlü çözüm olamaz pkk ile müzakere olamaz bu ülkede iki etnik grup vardır. Vatanını sevenler ve Vatan hainleri etnik grubu.Vatan hainlerini gördüğün yerde vuracak ve yokj edeceksin aksi halde bu memlekete huzur gelmeyecektir.
    Cevapla
  • hursit dilaver 8 yıl önce Şikayet Et
    siz bu inşaatleri alman firmaları ile beraber yapın. bakın tık çıkmıyacak o PKK itleri bunlara ayran gazoz taşıyacak.hemen deneyin görün. asla almanlara eylem yapamazlar. yoksa kazığa oturtulacaklarını bilirler.
    Cevapla
  • şeker 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp ye oy verenler..hdp dış güçlerin taşeronu...görün bu gerceği...bunlarin amaci baris deyil...
    Cevapla
  • Bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz her zaman cumhurbaşkanımızın arkasındayız bunlarda bitecek biz ne yolları aştık allahın izniyle buda bitecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!