Hakkari Dağlıca'da askere hain saldırı!

Hakkari'nin Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehit ve yaralılar var.

Hakkari Dağlıca'da askere hain saldırı!
Hakkari Dağlıca'da askere hain saldırı!
GİRİŞ 07.09.2015 02:30 GÜNCELLEME 07.09.2015 17:32
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Hakkâri'de bölücü terör örgütü PKK tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara el yapımı patlayıcıların döşenmesi nedeniyle 4 Eylül'de harekete geçen TSK'ya bağlı birlikler geniş kapsamlı temizlik operasyonu başlattı.

TEMİZLİK OPERASYONU

Operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam ederken, kara haber dün akşam saatlerine doğru geldi. 

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha eden özel birlikler operasyonun devamında yola döşenen diğer el yapımı patlayıcıların patlatılması ile hain bir pusuya düşürüldü.

400 KİLO PATLAYICI İLE SALDIRI

PKK'lı teröristlerin yola 100 metre aralıklarla tuzakladıkları 400 kilo C-4 plastik patlayıcıyı, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona giden iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı.

ERDOĞAN: BİLGİLER ÜZÜCÜ

Bombalı saldırı sonrasında hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hem de TSK'dan ardı ardına açıklamalar geldi. Özel bir televizyon kanalının ortak canlı yayınında soruları cevaplarken konuyla ilgili bilgi veren Erdoğan, Genelkurmay Başkanından aldığı bilgilerin üzücü olduğunu söyledi.

TSK: ÇOK SAYIDA ŞEHİT VE YARALI VAR


TSK'dan yapılan açıklamada da saldırı ile ilgili ayrıntılı bilgi verilirken,çok sayıda şehit ve yaralının olduğu da belirtildi. TSK'nın bu açıklamasından saatler sonra çatışma 6 askerin yaralandığı bilgisi ajanslara düşerken, şehit sayısı ile ilglisi ise şu ana kadar her hangi resmi bir açıklama yapılmadı.

2 SAATLİK KRİTİK TOPLANTI

Saldırı sonrası Konya'da bulunan Başbakan Davutoğlu'da tüm programlarını iptal ederek Ankara'ya döndü. Ankara'da Güvenlik Zirvesi için güvenlik yetkililerini toplantıya çağıran Davutoğlu, başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkililerinin olduğu 2 saatlik kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

KILIÇDAROĞLU DA TÜM PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın ki tüm programlarını iptal etti. CHP MYK’yı, bugün sabah olağanüstü toplantıya çağıran Kılıçdaroğlu, partinin üst yönetimiyle “Türkiye’de artan terör olaylarını” değerlendirecek.

13 HEDEF YERLE BİR EDİLDİ

Hain saldırı sonrası bölgede çok geniş çaplı hava perasyonu başlatılırken,
bölgeye icra edilen iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedefi yerle bir etti
. Bölgede özel birliklerin de katıldığı operasyonların devam ettiği bildirildi.

REUTERS 15 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Reuters saldırıda 15 askerin şehit olduğunu yazdı. Servis edilen bilgiye göre 15 asker şehit oldu. Şehit askerlerin arasında 1 yarbay ve 1 binbaşının da bulunduğu öne sürüldü.








YORUMLAR 114
  • nafi çetintaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatanım sağolsun helal olsun inletin yeri ğöğü.allahu Ekber.şehitle ölmez vatan bölünmez.rahat uyuyun şehitlerim kanınız yerde kalmayacak.
    Cevapla
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sehit sayisi kayip askerler oldugu icin aciklanmiyor olabilir cunku patlama esnasinda askeri araclar ucuruma yuvarlanmis olabilir insAllah tez zamanda sonuc alriz
    Cevapla
  • gurbetci1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm vatan hainlerine hemen idam gelecek
    Cevapla
  • Muro 8 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef şehit sayısı çok fazla operasyona bir tabur asker katılmıştı yoksa tabur komutanın orda işi ne.
    Cevapla
  • Molla 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim boşa sıkmayın bu büyük bombaları dikkatli ce kafalarına atın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!