PKK'nın silah koridoru ortaya çıktı!

PKK'nın ilan ettiği özerk bölgelerin arkasından terör koridoru oluşturma çabası çıktı. Bu koridordan YPG’ye ait silahlar geçirilmek istendi.

PKK'nın silah koridoru ortaya çıktı!
PKK'nın silah koridoru ortaya çıktı!
GİRİŞ 08.09.2015 08:11 GÜNCELLEME 08.09.2015 10:33
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

PKK ve DBP'li belediyelerin özerklik ilan ettiği Cizre ve Nusaybin'in PKK'nın Suriye kuzeyinde kurduğu kantonlara komşu olması dikkat çekiyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, geçtiğimiz yıl ülkenin kuzeyinde kantonlar ilan ederek bölgelerin “öz yönetimle" idare edileceğini açıklamış ve PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bu kantonları koruyacağı belirtilmişti. ABD öncülüğündeki askeri koalisyona bağlı jetlerin hava bombardımanından yararlanarak harekat sahasını genişleten YPG güçleri, bu sayede ülkenin kuzeyindeki çok sayıda yerleşim birimini ele geçirdi. En son Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi karşısında bulunan Tel Abyad ve çevre ilçeleri ABD bombardımanı sonrası PYD'nin eline geçti.

KANTON KOMŞULARI

7 Haziran seçimlerinin ardından HDP'nin yüzde 13 oy alarak parlamentoya 80 milletvekili göndermesinin ardından benzer girişimler Güneydoğu'nun çeşitli ilçelerinde de görüldü. Özellikle Cizre ve Nusaybin gibi ilçelerde terör örgütü militanları, HDP'nin Güneydoğu'daki versiyonu DBP'li belediyelerin teknik imkanlarını kullanarak sokaklara hendekler kazdı ve bu bölgelerde özerklik ilan edildiği iddia edildi. Her üç ilçenin de Suriye'deki PKK kantonlarının sınır komşusu olması göze çarpıyor.

ROJAVA SİLAHLARI TÜRKİYE'YE TAŞINDI

Suriye'deki en önemli kantonlardan biri olan Cizire Kantonu'nun hemen karşısındaki Cizre ilçesi terör örgütünün geçmişten bu yana önem verdiği bir yerleşim birimi. Güvenlik raporlarındaki tespitlere göre 70 bin silahı Türkiye şehirlerine depolayan terör örgütünün en çok kullandığı yollardan biri Kobani-Suruç iken diğeri ise Derik-Cizre. Bu yol kullanılarak çok sayıda silah ve mühimmatın Suriye'den getirildiği ve KCK'ya teslim edildiği ifade ediliyor.

KANDİL'DEN YÖNETİLİYOR

Bir diğer önemli nokta Mardin'in Nusaybin ilçesi. Suriye'nin Kamışlı kentinin karşısında bulunan Nusaybin de PKK'nın silah sevkiyatı yapmak için kullandığı bir koridor. Güvenlik birimleri, ABD ve Almanya'nın IŞİD'e karşı kullanılmak üzere YPG'ye verdiği silahlar ile Esed rejiminin YPG kullanımına tahsis ettiği mühimmat olduğunu tespit etti. Kaçak sigara ve uyuşturucu da bu koridordan yurda sokuluyor. YPG'lilerde bu koridor üzerinden Türkiye'ye giriyor. KCK'nın Kandil'den görevlendirerek Suriye'ye gönderdiği üst düzey teröristler bu sevkiyatları koordine ediyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 36
  • necat 8 yıl önce Şikayet Et
    İrandaki terör kampları vurulmadıkça hiç bir önlem yeterli olmaz.
    Cevapla
  • Hadi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sınıra güvenlikli duvar örülsün, belirli aralıklarla özel eğitimli birlikler korusun. Kuş bile uçurtulmasın, içeride karış temizlensin. Vekil müsveddelerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın. Verdikleri zararlar vekil müsveddelerinin maaşlarından tahsil edilsin. Pkk lı itlerin inlerine girilsin....
    Cevapla
  • 51 mus 8 yıl önce Şikayet Et
    peki bu devlet ne yapıyormuş biri açiklasın mit ne yapıyormuş çok merak ediyorum
    Cevapla
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    O geciş koridoruna niye kalekol kurulmuyor ? Thermal kameralar niye dağın tepelerinde yok ? Askeri uydu şart ! Ac 130 ucan kale lazım acilen ! Doğu da destek veren belediyeleri hdp nin elinden alın ve jdp yargı yolu ile batan hainlik sucundan iceri alın. Bu halkın tek temsilcisi tc tbmm dir. Ya adam gibi siyaset yaparlar ya da yaptırmayalım. Yemin edeceksin sonra pkk destekliyeceksin yok böyle bir ülke @
    Cevapla
  • mali 8 yıl önce Şikayet Et
    k elek gibiBizim sınırlar yolgeçen hanı mübarek gelen geçiyor elek gibi… gelen geçiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor