KYK yurt kayıtları için istenilen belgeler neler

KYK yurt sonuçları http://kyk.gsb.gov.tr/ adresinden erişime açıldı. 2015 KYK yurt sonuçlarını haber7.com'dan öğrenebilirsiniz.

KYK yurt kayıtları için istenilen belgeler neler
KYK yurt kayıtları için istenilen belgeler neler
GİRİŞ 10.09.2015 09:36 GÜNCELLEME 10.09.2015 09:36

KYK burs başvuruları ne zaman? Üniversitelere kayıtlarını gerçekleştiren öğrenciler şimdi ise öğrenim kredisi, öğrenim bursu başvurularına yöneldi. Merakla bekledikleri KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman yapılacak? KYK kredi ve burs başvuru süreci ve tüm ayrıntılar haber7.com'da

2015 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvuruları ekimde alınacak. Kredi ve bursa hak kazanan öğrencilere ödemeler, Ocak 2016'dan itibaren gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığı hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:

KYK BURS BAŞVURULARI EKİM AYINDA

“Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 996.312’si öğrenim kredisi, 353.722 ‘si burs olmak üzere toplam 1.350.034 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

Kredi ve bursa hak kazanan öğrencilere ödemeler, Ocak 2016'dan itibaren gerçekleştirilecek.

İŞE BAŞLAYAMAYAN ÖĞRENCİLER KYK BORCUNU ERTELEYEBİLİYOR

Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

KYK BESLENME YARDIMI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

İlk defa Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren,  ilk defa lisansüstü programlara katılacak öğrencilerle yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurum yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrencilerin başvuruları ise daha sonra alınacak.

SON GÜNE KADAR GÜNCELLEME İMKÂNI VAR

Üniversite sonuçlarının açıklanması ve yerleştirme işlemlerinin sona ermesinin ardından KYK yurtlarında barınacak öğrencilerin başvuruları, dün gece (10Ağustos Pazartesi )itibariyle alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada yurt başvurularının 17 Ağustos 2015 Pazartesi gecesi saat 23:59’da sona ereceği hatırlatılarak, internet üzerinden alınacak başvurulardan;  ilk kez üniversite kazanan öğrencilerle ara sınıflarda okuyan öğrencilerin yararlanabileceği belirtildi. Öğrenciler başvurunun son gününe kadar bilgilerini de güncelleyebilecek.

BAŞVURUSUNU DAHA SONRA YAPACAK KİŞİLER

İlk kez özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, İlk kez lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2015-2016 öğretim döneminde yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurumun yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrenciler ise başvurularını daha sonra yapacak.

BİLGİLERİ DEVLET KURUMLARI TEYİT EDECEK

Başvuruda bulunan bütün adayların durumları, 11 devlet kurumundan alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek. Yurt müracaat sonuçları yakın bir tarihte kamuoyuyla paylaşılacak.

KYK BAŞVURUSU DEĞERLENDİRİLMEYECEK KİŞİLER

Örgün eğitime kaydı olmayanlar, kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası“ almış olanlar, taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunan öğrenciler, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunanlar ve ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrencilerin yurt başvuruları değerlendirilmeyecek.

KYK YURTLARINA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER

Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilmesi gerekiyor.)

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi