Baydemir'den Cumhurbaşkanı'na ağır hakaret

HDP'li Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulundu. Polisi ise tehdit etti.

GİRİŞ 10.09.2015 15:57 GÜNCELLEME 11.09.2015 07:47
Bu Habere 256 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçleri tarafından Cizre'ye girişlerine izin verilmeyen HDP heyeti İdil'e dönüş kararı aldı. Cizre'den gelen görüntülerde ise Osman Baydemir'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı.

OSMAN BAYDEMİR'DEN CUMHURBAŞKANI'NA AĞIR HAKARET

Cizre'ye güvenlik gerekçesi ile girişlerine izin verilmeyen HDP heyetinde bulunan Osman Baydemir, polisle tartıştı. Baydemir, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek ağır hakaretlerde bulundu. HDP'li Baydemir, Erdoğan'ı kastederek "Saraydaki Sahtekar" ifadelerini kullandı. Polise ise "bunun hesabı sorulacak" diyerek tehditler savurdu.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nden bugün Sabah saatlerinde yürüyerek Cizre'ye doğru, dağlık alandan gitmeye çalışan ve Cizre karayolunun 5'inci kilometresindeki dağlık alanda durdurulan HDP heyeti, 1 kilometre mesafedeki köye gitmek için yola çıktı.

Ancak çok sayıda çevik kuvvet polisiyle önlem alan emniyet yetkilileri, heyetin Cizre'ye doğru bir adım dahi gitmelerine izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine heyet bir süre burada bekledi.

"İDİL'E DÖNÜYORUZ"

Yaklaşık 1 saat bekleyen HDP heyeti adına konuşan Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, "Orada neler yaşanıyorsa, açsınlar birlikte bakalım. Biz şimdi İdil'e dönüyoruz ama bu geri dönüş değil. İdil'de Cizre kriz merkezini kuruyoruz" dedi. Heyet daha sonra, İdil İlçe merkezine geri döndü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 256
  • mamo 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamların kullanıdığı para,yol,banka,hastahane,okul,araba,sosyal yardım,maaş,dil artı kimlik Türkiye Cumhuriyetine ait, kalkıp özerk bölge ilan ediyorlar hakikaten çakal lan bunlar.
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    biz kürt olarak bunlara lanet ediyoruz bizi asla temsil etmiyorlar ne proje var ne iş bu ne ya olan işlerde doğuda gitti yak yık kamyon tır milletin ekmek kapısını yaktınız ne elinize geçti bir daha oy moy yok gelin görün 1 kasım uzakta değil
    Cevapla
  • ADİL1 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı'nın Cumhurbaşkanlığı makamını ezdirmem sözünü tutması ve bu vekil ile ilgili gerekli işlemleri başlatması lazım
    Cevapla
  • kurdo 8 yıl önce Şikayet Et
    sizde kurd sahterkarlariniz.kurd halklari adi altinda buralara ermenistani kuracaksiniz.herkes biliyor
    Cevapla
  • rumuz. 8 yıl önce Şikayet Et
    ya ben safım ya ilk okul mezunuyum.niçin ığdır değilde cizre.?sayın dağdaki vekiller ha vekil diyince benim değil ,dağdakilerin dağ komandu vekilleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi