PKK şoka girdi, telsizden defalarca teyit aldılar

Varto'daki PKK operasyonunda örgütün sözde sorumlusunun yaralı olarak ele geçirilmesi teröristlerde şok etkisi oluşturdu.

PKK şoka girdi, telsizden defalarca teyit aldılar
PKK şoka girdi, telsizden defalarca teyit aldılar
GİRİŞ 18.09.2015 01:40 GÜNCELLEME 18.09.2015 12:21
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, PKK terör örgütünce 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde ilçede sözde ''özerklik'' ilan edilmesi sırasında kazdığı hendekler arkasında roketle poz veren ve emniyet güçlerine roketli saldırı düzenleyen teröristlerden biri yaralı olarak yakalandı. 

HER GÜN KÖYLÜLERİ RAHATSIZ EDİYORDU

Operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristin cesetleri diğer teröristler tarafından kaçırıldı. Yaralı ele geçirilen teröristin, örgütün sözde "halkla ilişkiler Varto sorumlusu" olduğu, her akşam köylere giderek silahlı propaganda yaptığı, köy komiteleri kurulması için halkı zorladığı, bölgede kandırdığı gençlerle sürekli olarak yol kesme eylemleri gerçekleştirdiği öğrenildi.

TERÖRİSTLER HABERİ DUYUNCA ŞAŞKINA DÖNDÜ

On çocuklu bir ailede büyüdüğü ve bir terörist cenazesindeyken örgüte katıldığı belirtilen teröristin ele geçirilmesinin, bölgedeki teröristler arasında büyük bir şok etkisi oluşturduğu ifade edildi. Teröristin yakalanmasının, örgüt mensuplarınca telsizle yapılan görüşmelerde defalarca teyit edildiği kaydedildi. 

''BÜYÜK BİR BELADAN KURTULDUK''

Varto ve civarında isyana çağırdığı halka yoğun baskı yaptığı ifade edilen teröristin yakalanmasının, Varto halkı tarafından "Büyük bir beladan kurtulduk. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde değerlendirildiği öğrenildi. 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 53
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Insallah secimlerde Muş lular ak partiye oy verecek...
    Cevapla
  • şon neden 8 yıl önce Şikayet Et
    konuşursa şok olur yakalanması neden şok olsun
    Cevapla
  • mazlum 8 yıl önce Şikayet Et
    bu zalim dinsilerin Allah belasını versin. biz kürtlerin başına bela olmuşlar. Allah devlete zeval vermesin
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörü bitirecek olan Ak Partidir. Siz hiç terörle Ak Parti zamanındaki gibi etkili mücadele edildiğini gördünüz mü? Ak Parti Apo’yu ipten alıp ada tahsis edenlere benzemez. Davutoğlu, Ak Parti ve MHP’li bakanlar olacağına PKK/HDP’li bakanlar olsun diyen Bahçeli’ye benzemez. Suriye’deki Türkmenlerin ve Özgür Suriye Ordusunun umudu Erdoğan, milliyetçi geçinip de Türkmenlere giden yardım tırlarını eleştiren Bahçeli’ye benzemez. Ak Parti ve yöneticileri, her fırsatta HDP ve teröristlerle birlikte hareket eden, söylemi tamamen onlar gibi olan, HDP ve türevlerini iki kez Meclise taşıyan CHP ve Kılıçdaroğlu’ya benzemez.
    Cevapla
  • attila 8 yıl önce Şikayet Et
    vartoda meydanda ,osmanlı gibi, çengele asın ilkbaharda indirirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim