Gezici Araştırma Şirketi'nin "gözaltı" yalanı

Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet, Zaman ve Oda TV'nin Gezici Araştırma Şirketi çalışanlarının gözaltına alındığını yazdı ama yine doğru çıkmadı.

Gezici Araştırma Şirketi'nin "gözaltı" yalanı
Gezici Araştırma Şirketi'nin "gözaltı" yalanı
GİRİŞ 19.09.2015 16:39 GÜNCELLEME 19.09.2015 21:20
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Gezici isimli şirkete bağlı anketörler Ümraniye polis merkezi önünde selfie pozu verdikten sonra sosyal medya hesaplarından gözaltına alındıklarını yazdı. Hürriyet de bunu "Gezici araştırma şirketinin anketörlerine gözaltı" şeklinde haber yaptı.

Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet ve Zaman gazeteleri ile Oda TV gibi sitelerin “Gezici Araştırma Şirketi” üzerinden yapmak istedikleri manipülasyon polisin “bölge yetki alanımızda bile değil” açıklaması ile ortaya çıktı.

Emniyet kaynakları ise anketörlerin anket yaptıkları bir evdeki vatandaştan şikayetçi olmak için karakola geldiklerini daha sonra da karakoldan çıkarken habere konu olan fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaştıklarını kaydetti.

Olay “Gezi Araştırma Şirketi” hesabından atılan bir tweet ile başladı. Sahada anket çalışması yapan anketörlerin gözaltına alındığını ve Murat Gezici’nin karakola gittiği duyuruldu. Atılan tweet’te “Şu an @geziciarastirma şirketinin sahada araştırma yapan anketörleri gözaltına alınarak çalışmaları engelleniyor @mrtgezici emniyete gidiyor” denildi.

ÜMRANİYE EMNİYET MÜDÜRÜ: BİZİM BÖLGEMİZ DEĞİL

Ümraniye Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, konuyla ilgili açıklamasında olayla ilgili gerçek durumu açıkladı. Bölge Ümraniye polisinin yetki alanında bile değildi. Emniyete rızaları ile şikayetçi vatandaş ile gelmişlerdi.





Ümraniye Emniyeti’nden, tarafların resmi beyanlarından alınarak, yapılan açıklamada “Anketörler; Bulgurlu Caddesinde Sarıçiçek  Sokak üzerinde, Cumhuriyet mahallesinde bir kapıyı çalıyor. Kapısını çaldığı vatandaş, kendisini Cumhurbaşkanlığına bağlı polislerden biri olarak tanıtıyor.

Şahıs anketörlere “Kapı kapı dolaşarak rahatsızlık vermek suç” diyerek, devam ederlerse kendilerini gözaltına aldıracağını beyan ediyor. Anketörler de ilgili şahsı buyrun polis merkezine beraber gidelim diye davet ediyorlar. Bunun üzerine şahıs anketörlere kapıyı kapatıp, emniyete gidiyor. Kendilerinin tehdit edildiği iddiası beyanlara yansıyor.

YORUMLAR 54
  • FTTT 8 yıl önce Şikayet Et
    alçaklıkta sınır yok.... bunların yaptığı anket ne kadar doğru olur ki....
    Cevapla
  • beykon 8 yıl önce Şikayet Et
    zavallısınız size tükürmüyorum ona bile değmessiniz
    Cevapla
  • Veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Sahibiniz ab mi abd mi israil mi?
    Cevapla
  • Tolga 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi doğan grubu belli de halen zaman gazetesinde çalışan ve Müslümanım diye geçinenlere acıyorum ne işiniz var orada da ABD ve İsrail Uşağı siyonistlere yardım ve yataklık ediyorsunuz hiç mi Allahtan korkmuyorsunuz. Akın ipek in Çaldığı petroller ve himmet Paraları bu Dünya'da da ahiret tede boynuna dolansın inşallah
    Cevapla
  • mohikan 8 yıl önce Şikayet Et
    sahipsiz olmadığınızı biliyoruz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi