HDP'li adaydan kurban ibadetine ağır hakaret!

Marksist PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin bazı mensupları kurban ibadetine yönelik alçakça bir saldırıya girişti.

HDP'li adaydan kurban ibadetine ağır hakaret!
HDP'li adaydan kurban ibadetine ağır hakaret!
GİRİŞ 22.09.2015 11:28 GÜNCELLEME 22.09.2015 11:53
Bu Habere 335 Yorum Yapılmış

İslam dininin en önemli ibadetlerinden biri sayılan kurban ibadetinin yapıldığı Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bazı kendini bilmezler, hayvanların kurban edilmesine tepki göstermeye başladı.

Bunlardan biri olan Vegan Özgürlük Hareketi (VÖH) adlı grup, hayvanların kurban edilmesine karşı çıkarak önceki gün İstanbul’da tepki yürüyüşü düzenledi. 

Vegan, kurbanın İslamiyet’i reddetmek için yeterli olduğunu savunurken,  grubun öncülerinden HDP Zonguldak Milletvekili Adayı Metin Kılıç, bayramın hayvan kesilerek kutlanamayacağını ileri sürdü.

KURBAN’A HAYIR DEDİLER

Kendilerini, “canlılara özgürlüğü savunan, her türe karşı sömürü, tecavüz ve işkencenin karşısında örgütlenen bir aktivizm topluluğudur” şeklinde tanımlayan Vegan Özgürlük Hareketi, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala harekete geçti. ‘Etsiz bir dünya’ hedefleyen Vegan Özgürlük Hareketi, “Bayrama Evet, Kurban’a Hayır” sloganı ile bir protesto yürüyüşü yaptı. 

KURBAN BAYRAMI VAHŞETMİŞ! 

Vegan Özgürlük Hareketi’nin Facebook adresinden, kurbanın İslamiyet’i reddetmek için yeterli bir sebep olduğu yazılarak, “Bir canlıyı öldürmek ibadet değildir, olamaz, olmamalıdır. Her Kurban Bayramı katliamdır, vahşettir” şeklinde paylaşımda bulundu.

Söz konusu hareketin öncülerinden ve eylemin düzenleyicilerinden HDP Zonguldak Milletvekili Adayı Metin Kılıç yaptığı açıklamada, “Kurbansız bir bayram kahvaltısı mümkün” ifadelerini kullandı. Bayramın kan akıtılarak kutlanamayacağını savunan Kılıç, “Hayvanlara zulmetmeyin. Hayvanları öldürmekten vazgeçin” şeklinde yorum yaptı.

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR 335
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar mı cahilsiniz arkadaş
    Cevapla
  • Ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin dertleri hayvanlarin kurban edilmesi değil, islamin şiarlariyla savaşmaktir.
    Cevapla
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amaçları hayvanların kurban edilmesi degil insanları özelliklede kürt kardeşlerimizi islamiyetten önce sogutmak sonra tamamen koparmak ancak ozaman insanlar arasında ayrışmayı saglayabilirler herkesin uyanık olması dileklerimle bütün müslümanların kurban bayramı mübarek olsun..
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    divane olmuş serseri ahmaklar siz yollara dösediğiniz patlayicilarla insanları paramparça eden vahsetinizi katliaminizi görmeyen hain cananavarlar. insaflı olun. bari hayvanları savunduğumuz kadar insanları ve insanlığı savunun ey sofrasında hergün et eksilmeyen hainler
    Cevapla
  • Maho 8 yıl önce Şikayet Et
    Yediğiniz etler uzaydanmı geliyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!