Dikkat! Seçim öncesi yeni bir Kobani provokasyonu

PKK’nın Suriye uzantısı PYD, yeni bir provokasyona hazırlanıyor.

Dikkat! Seçim öncesi yeni bir Kobani provokasyonu
Dikkat! Seçim öncesi yeni bir Kobani provokasyonu
GİRİŞ 23.09.2015 08:43 GÜNCELLEME 23.09.2015 08:43
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Haber7 yazarı Taha Dağlı, "1 Kasım seçimi öncesi planlanan Kobani benzeri eylemin içeriğinde yine DAEŞ terör örgütü var ve hedef yine Türkiye" dedi.

İşte Dağlı'nın yazısı:

PYD ve ona bağlı silahlı güç YPG, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı. Aslında Suriye’den ziyade daha çok Türkiye’yi hedef alan bir terör oluşumu var ortada.

Geçen yıl bunlarla kendileri gibi terör örgütü olan DAEŞ arasında Kobani çatışmaları meydana gelmişti. Dünya işi gücü bırakıp bir tek sivilin bile olmadığı Kobani’deki o çatışmalara odaklanırken, Türkiye, bölgedeki tüm sivillere kapılarını açmış, sonrasındaki olaylarda ise Türkiye hedef alınmıştı.

Geçtiğimiz Haziran’da benzer durum Tel Abyad’da meydana geldi. PKK uzantıları Tel Abyad’da DAEŞ ile çatışmaya girdi, oradaki olaylar bizim sınırımızı tehdit eder hale geldi, neticesinde Tel Abyad’da yaşayan Türkmenlerle Araplar, PYD ve PKK tarafından sürgün edildi.

PKK uzantısı PYD, Türkiye sınırında etnik temizlik yaptı. Hatta DAEŞ’e karşı birlikte savaştıkları Özgür Suriye Ordusunu bile kendi çizdikleri sınırların dışına çıkardı.

Şimdi hedeflerinde Cerablus ve Rasulayn kentleri var. Tıpkı Kobani ve Tel Abyad’da olduğu gibi bu kez DAEŞ’le yapmayı planladıkları çatışmanın adresi Cerablus ile Rasulayn olacak.

Bölgede ciddi bir Arap nüfus var ve olası çatışmada onları büyük bir tehlike bekliyor.

Provokasyon planında İngiliz medyası başrolde. Bu gelişmeler Independent gazetesinde hemen yayınlandı. PYD’nin bu iki bölgeyi DAEŞ’ten ele geçirmesi halinde bundan en çok Türkiye’nin rahatsız olacağı vurgulandı.

Yani Türkiye’nin karşısına yine “ya DAEŞ ya PKK” dayatmasını sunuyorlar.

PKK’ya veya PYD’ye ses edersen o zaman “sen DAEŞ yanlısısın” diyecekler. Yok ses etmezsen “ben zaten DAEŞ’e karşı mücadele ediyorum” dersen o zaman “bunlar da DAEŞ’e karşı mücadele ediyor” diyecekler.

Tıpkı Kobani’de dedikleri ve yaptıkları gibi.

Bu kez Türkiye’nin seçim sürecini hedef alıyorlar, seçim öncesi böyle bir provokasyonun hazırlığı içerisindeler.

Tam bu noktada Amerika’dan yapılan açıklamalar da manidar. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü “PYD bizim için terörist değildir, onlar DAEŞ’le mücadele ediyor” dedi.

Yani ABD için öncelikli olan her hangi bir terör örgütünün DAEŞ ile mücadele ediyor olması, “işin içinde DAEŞ’le mücadele varsa, bunu yapan, terör örgütü değildir”, diyor Amerika.

İşte bu nedenle DAEŞ’i ortaya çıkarıp, sonra da onunla mücadeleyi bahane ederek, karşısına çıkardıkları tüm örgütler, şebekeler, çeteler, rejimler direk aklanmış oluyor.

Nasıl DAEŞ bahanesiyle katil Esed rejimini meşrulaştırmaya çalışıyorlarsa, DAEŞ bahanesiyle İran’a ömründe göremeyeceği sahaları açıyorlarsa, DAEŞ’le mücadele bahanesiyle PKK gibi terör örgütlerini de pürü pak ilan etmiş oluyorlar.

DAEŞ de DAEŞ’le mücadale de işin hikayesi. DAEŞ’i bizzat Amerikalıların himaye ettiği bilinirken Amerikalılar hangi mücadeleden bahsediyor?

DAEŞ’le mücadeleyi bölgede gerçek anlamıyla yapan bir ülke ile bir direniş hareketi var, onlar da Türkiye ile Özgür Suriye Ordusu.

Çünkü DAEŞ bahanesinden en büyük zararı biz gördük ve Suriyeli muhalifler gördü.

Amerikalıların bahsettiği mücadaleye gelince, eğer ortada birileriyle mücadale varsa, o da olsa olsa Türkiye ile mücadeledir.

Taha Dağlı - Haber 7

YORUMLAR 24
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Makalenin sonu mükemmel olmuş;''Amerikalıların bahsettiği mücadaleye gelince, eğer ortada birileriyle mücadale varsa, o da olsa olsa Türkiye ile mücadeledir.''Doğrudur Bütün Ortadağu planları Türkiye'nin gücünü kırıp İslam'ın toparlanmasını önlemek.
    Cevapla
  • gökhan ay 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk destekleyen halk halk değil haindir.oy pusulasıyla birlikte toprağa girsin hainler.cizre hakkari haritada silinsin.hainler külliyen sınırdışı edilsin.
    Cevapla
  • KOCASOLAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavuru dama tasi gibi oynuyor bizim geri zekali fetö pkk dogan medyasi ve muhalefet partileriyle. Biz bunlarla satranc oynarken elin gavuru karis karis irak petrolunu pkk olusumuyla ak denize indirme pesinde. Kuzey irakli pesmergelere dediklerini yaptiramayinca ihale pkk fetö ve muhalefet partilerimiz ve dogan medyasina verildi.Allah müslümanlara yardim etsin isimiz zor degil aslinda sadece secimde akp ye tam destek vermek, bu kadar zor olmasa gerek. Hepimiz birseyler yapabiliriz bu secimlerde.
    Cevapla
  • Adler 8 yıl önce Şikayet Et
    Dutan yok PKK lilar gitsinler kiminle çarpişmak ìsdiyorlarsa gitsinler çatişsinlar. an. sikar. onlarda. o kadara YÜREKLERÌ yok.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    tek tek ayaklarindan değil direk kafalarindan vurulsun!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı