Diyanetten Hacı adayları için sağlık raporu şartı

Diyanet İşleri Başkanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren Hacı adaylarına sağlık raporu şartı koyacak.

Diyanetten Hacı adayları için sağlık raporu şartı
Diyanetten Hacı adayları için sağlık raporu şartı
GİRİŞ 25.09.2015 03:03 GÜNCELLEME 25.09.2015 13:10
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

Haber7 - Mekke

Mekke'de Hac ibadeti için hacı adaylarının bulunduğu Mina'da yaşanan izdihamda 753 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı önümüzdeki yıldan itibaren Hacca gidecek Türk vatandaşlarından sağlık raporu istemeye hazırlanıyor. 

Hac döneminin yaz aylarına yaklaşmasını ve aşırı sıcak olmasını da göz önüne alan  Diyanet kurada ismi çıkan hacı adaylarından sağlık raporu şartı da arayacak.

Önümüzdeki yıl başlaması planlanan uygulamayla, olası sahte belgelerin önüne geçilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluşturacağı sağlık heyeti hacı adaylarını tek tek kontrolden geçirerek 'hacca gidebilir ' raporu verecek.

Böylelikle sıcak, izdiham ve benzeri olumsuzluklar karşısında can kaybının önlenmesi ve sağlıklı bir hac organizasyonun yapılması planlanıyor.

"Hac ibadeti gençken yapılacak bir şeydir"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mina'daki izdihamla ilgili bilgi verirken, Hac ibadetinin güvenliğine vurgu yaparak "Gençken yapılacak bir şeydir, bastonlarla olmaz" diyerek uygulamanın işaretini vermişti.

YORUMLAR 41
  • vuslat 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaslilar gidemez demiyo.dinc biyasliysa gider.bizim millet bile bile yaslanmayi bekliyo.elden ayaktan dusuyo.coluguna cocuguna kulfetle gidiyo.
    Cevapla
  • halk 8 yıl önce Şikayet Et
    1.Suudi beceriksizliği 2. Sağlık raporu ne alaka? Sağlık raporun varsa vinç altında veya binlerce kişinin ayakları altında ezilme tehlikesi ortadan mı kalkıyor yani 3. a)Gençler yaşlılardan daha dünyevidir bu sebeple hac ibadetine yakın değildirler. b)Genç adamların %99'unda hac için yeterli para yoktur c)Gençler %99 çalışan insanlar ve hac için zamanları yok taa emekli olana yani yaşlanana kadar. yani Hacca başvuracak yaş grubu belli o zaman sağlık raporu alacak kadar sağlıklı adam bulunması hiç de mümkün görünmüyor. İşte bütün bu sebeplerden ötürü daha gerçekçi çözümlere ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Ynt 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok doğru söylemiş Sn.M.Görmez. Bedenen yapılıyor hac ibadeti . onun için Maddi imkan bulununca ÖNCELİĞİ bu yönde kullanırsak doğru karar vermiş oluruz.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    adam 50 yaşında başvuruyor nerdeyse 60 geldiğinde anca kura çıkıyor sayın başkan buna ne diyeceğiz. peki gençken çoluk çoğu kime emanet edip gidecez.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    çoluk cocuk aileye komsulara emanet edemezmisin ? hep basinda mi olacaksin ??
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Haccın farzları şartları bellidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...