E-okul VBS giriş, e-okul.meb.gov.tr 04.11.2015

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile not devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-okul Mobil, e-okul giriş işlemleri bu sayfada

E-okul VBS giriş, e-okul.meb.gov.tr 04.11.2015
E-okul VBS giriş, e-okul.meb.gov.tr 04.11.2015
GİRİŞ 04.11.2015 08:30 GÜNCELLEME 04.11.2015 08:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

E-okul Mobil, e-okul giriş işlemleri hakkında tüm detaylar haber7.com'da. MEB e okul veli bilgilendirme sistemi mobil hemen giriş yapabilirsiniz. 2015 E-okul karne notları sitemiz üzerinden e okul karne sonuçlarına göz atabilirsiniz. E okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerin notları, devamsızlıkları görülebilir. Veliler ve öğrenciler e okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile karne notlarını öğrenebilmektedirler. E-okul veli bilgilendirme sistemine bu sayfadan sorunsuzca girebilirsiniz.

Ortak sınavlar e-kılavuzu yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçiş için 8'inci sınıfları gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuzu yayımladı.Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 8'inci sınıf...Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçiş için 8'inci sınıfları gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuzu yayımladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuza, bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" ve "http://oges.meb.gov.tr" internet adreslerinden ulaşabilecek.
Kılavuza göre, birinci dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım'da mazeret sınavları 12 ve 

13 Aralık'ta, ikinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'te gerçekleştirilecek.

Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda  fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek. Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.
Öğrenciler, cevaplarını siyah kurşun kalemle, soru kitapçığında yer alan açıklamalarda ve cevap kağıdında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kağıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecek. Birden fazla cevap seçeneğinin işaretlenmesi halinde bu soruya verilen cevap, optik okuyucu tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecek. Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecek.

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için 4; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’ı toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

- İptal halinde soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek
 Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek.
 Geçerli mazereti olmadan ortak sınav veya sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecek. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, en geç sınavın tamamlandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecek. Sınavlarda öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecek olup, ihtiyaç duyulması halinde Bakanlıkça gerekli tedbirler alınacak.
Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencileri ayrıca Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına girmeyecek. girmeyecek, PYBS kılavuzuna göre başvuru yapmak şartıyla, PYBS 
yerleştirme puanı AOSP olarak değerlendirilecek.
- Ortak sınavlara itiraz dava açma süresini etkilemeyecek
 Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 takvim günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10  günlük dava açma süresini, sonuçlara yapılacak itirazlar da sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmayacak. 

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Mobil ve PC Giriş

e-Okul Mobil Giriş İçin Tıklayınız

Masaüstü Giriş İçin Tıklayınız

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

e-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

e-Okulun Kapsamı

* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.

e-Okulda Neredeyiz? 

* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

e-Okulda Neler Olacak? 

* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.

E-Okul Tasarımı Yenilendi
 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış. Peki e-okul sisteminde neler değişti?

-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz

– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.

– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.

– E-okul mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün

– E-okul IOS ve Android uygulamaları geliştirildi.

– Artık e-okul giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.

– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.

TEOG SINAVI NEDİR?

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.mebk12.meb.gov.tr 
adresinde şöyle aktarılıyor:

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak. 

E OKUL HABERLERİ 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • irem 8 yıl önce Şikayet Et
    Aferin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin