IŞİD’e katılacak 550 kişiye geçit yok!

Polis, İstanbul’a gelen 2 bin 500’ün üzerinde yolcuyu mülakata aldı. 23 soruluk mülakatta 550 kişi IŞİD’e katılacağını itiraf etti.

IŞİD’e katılacak 550 kişiye geçit yok!
IŞİD’e katılacak 550 kişiye geçit yok!
GİRİŞ 29.09.2015 09:07 GÜNCELLEME 29.09.2015 09:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul polisi, IŞİD'e uluslararası katılımı engellemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürürken, terör örgütü de sempatizanlarının yakalanmasını önlemek için değişik uğraşlar içine girdi.

Atatürk ve Sabiha Gökçen hava limanları ile Büyük İstanbul Otogarı'nda IŞİD'e uluslararası katılımı engellemek için geçen yıl “mülakat odaları" kuran İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, örgüte katılımın yüksek olduğu Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, Amerika ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden İstanbul'a gelen 2 bin 500'ün üzerinde yolcuyu mülakata aldı.

550'Sİ İTİRAF ETTİ

Mülakata giren özel eğitimli ekipler, uzmanlarca önceden hazırlanmış 23 soru karşısında “IŞİD'e katılacağını itiraf ettiği" öne sürülen 550'den fazla kişiyi tespit ederek, işlemlerin ardından ülkelerine iade etti. Serbest bırakılanlardan bazıları ise şüpheli görülerek yurt içinde takibe alındı ve bu kişilerden de kimileri güney sınırından Suriye'ye geçmek üzereyken Türk istihbarat birimlerince yakalandı.

IŞİD KİTAP BASTIRDI

IŞİD, örgüte katılacakların Türk polisine yakalanmaması, gözaltına alınmaları durumunda ise görevlilerin elinden kurtulabilmesi amacıyla 50 sayfalık “Hijrah to the Islamic State" isimli kitapçığın İngilizce baskısını, dünyanın birçok ülkesinde yayımladı. Kitapçıkta, Suriye'ye gitmek için yola çıkan kişilerin bu durumu ailesi dahil kimseye söylememesi gerektiği vurgulanarak, “İlk olarak güvenlik gerekçesiyle önce İspanya veya Yunanistan gibi bir ülkeye bilet alın ki rotanız şüphe uyandırmasın. Dikkati çekmemek için biletinizi gidiş-dönüş alın" deniliyor. Seyahat eden kişinin normal giyinmesi ve “dini bir görüntüsü" olmaması önerilen kitapçıkta, erkeklere sakallarını kesmeleri, kot pantolon giymeleri şüphe uyandıracak malzemeler bulundurmamaları, kadınlara ise peçelerini ya da başlarını açmaları hatta makyaj ve geçici dövme bile yaptırabilecekleri yönünde tavsiyeler yer alıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    gitsinler bize ne.?.giden pkk lıları engelleyebiliyormuyuzki.?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...